Welke verwondingen zijn te verwachten na een kogelinslag op een helm? Wat zijn de effecten van een kogel of een explosie op de mens? Welke bescherming biedt een kogelwerend vest en hoe kan de bescherming worden verbeterd? Welke eisen moeten aan de beschermende uitrusting worden gesteld gezien het dreigingssprectrum?

Dit is slechts een kleine greep uit de vragen die TNO beantwoordt. Een onderzoek begint veelal met het vaststellen van de dreiging (explosie, munitie etc.). De dreiging wordt vervolgens vertaald in een belasting op de mens en zijn uitrusting. Door experimenten gecombineerd met computermodellen is het mogelijk om de mate van bescherming van een uitrusting te analyseren en te classificeren volgens internationale normen en onderzoeken. Door middel van deelname in internationale samenwerkingsverbanden is TNO op de hoogte van actuele mondiale ontwikkelingen waarmee TNO resultaatgericht kan ondersteunen en adviseren in de verbetering en ontwikkeling van de persoonlijke beschermingsmiddelen. In samenwerking met andere TNO-onderdelen kunnen aspecten zoals ergonomie, materiaalkeuze of fabricagetechnieken meegenomen worden.

Ondersteuning en ontwikkeling

Voor verschillende dreigingen zoals kogels, explosies, scherven, maar ook steek-, slag- en stootwapens geeft TNO advies bij het verbeteren van de persoonlijke bescherming. TNO verhoogt daarmee de veiligheid van personen.

Downloads

Contact