Expertisegroep Sustainable Process & Energy Systems

Onze uiteenlopende achtergrond in (bio-) procestechniek, gasafvang en -behandeling en thermische energie bij TNO geeft ons een sterke positie om te werken aan een duurzame industrie en samenleving. Samen met onze partners hebben we het doel gesteld om nieuwe technologieën en processen te ontwikkelen die ten goede komen aan mensen en onze planeet, zonder concessies te doen aan economische opbrengst.


Een kijkje achter de schermen bij onze expertisegroep Sustainable Process & Energy Systems

Onze huidige interesse beslaat drie gebieden:

  • Groene chemie, waarbij we kijken naar het gebruik van bio-gebaseerde grondstoffen voor de productie van chemicaliën en bij duurzame chemische processen, b.v. elektrochemische conversies.
  • Gasbehandeling, die oplossingen biedt voor de productie van hernieuwbare gassen (biogas, syngas, waterstof, enz.) en voor de afvang en het gebruik van CO2.
  • Thermische energie, die zowel energieomzetting tot warmte (en terug) als warmteopslag omvat.

Binnen deze gebieden creëren we geoptimaliseerde en efficiënte processen, ontwikkelen we hoogpresterende prototypen en dragen we onze kennis over, zodat onze partners en klanten voorsprong op de concurrentie zullen krijgen. Dit kan in de vorm zijn van subsystemen, maar ook van complete, geïntegreerde opstellingen. Bovendien kunnen we benchmarking regelen en testen op naleving met toepasselijke normen en voorschriften.

Zie hieronder voor meer diepgaande informatie over ons werk en onze technische mogelijkheden op deze drie gebieden, evenals recente nieuwsitems.

Stel je vraag

Wil je meer weten over onze expertisegroep Sustainable Process & Energy Systems? Neem contact op met Bastian de Bes

Contact opnemen
partner

VoltaChem: gebruik van duurzame energie in de chemie

VoltaChem is een industriegedreven Shared Innovation Programme voor de elektrificatie van de chemische industrie onder initiatief van TNO en de Topsector Chemie. Dit programma is gericht op het gebruik... Lees verder
partner

Shared Research Programme Biorizon

Biorizon ontwikkelt technologieën voor de productie van aromaten uit biologisch afval. Biorizon is een Shared Research Centre gedreven door TNO, VITO en de Green Chemistry Campus, met als missie de commerciële... Lees verder

Expertisegroepen
Contact

Ing. Bastian de Bes

  • Sustainable Process & Energy Systems