Ons werk

SolarBEAT dé openlucht testfaciliteit voor BIPV(T)

SolarBEAT ondersteunt de ontwikkeling, het testen en monitoren van innovatieve zonne-energie producten onder gecontroleerde real-life condities. Zowel elektrische als thermische producten vallen binnen de scope van deze faciliteit: nieuwe gebouw geïntegreerde PV producten, zonnecollectoren, combinaties hiervan en de elektrische componenten zoals (micro-)omvormers en power optimizers.

Wilt je weten hoe SolarBEAT je bedrijf kan helpen je product succesvol in de markt te zetten

Neem contact op met Peter Blokker

Stuur mail

De openluchtopstelling van SolarBEAT dient meerdere doelen:

- In samenwerking met projectteams van bijvoorbeeld architecten, bouwbedrijven, ontwikkelaars, en installateurs worden bestaande zonne-energie producten verbeterd of wordt er gezocht naar nieuwe innovatieve oplossingen.
- Data van hoge kwaliteit wordt 24/7 verzameld door gekalibreerde meetapparatuur. Dit vormt de basis voor prestatiemodellen die essentieel zijn voor de uiteindelijke business case en van cruciaal belang vóór marktintroductie.
- Een showcase voor mogelijke klanten van de zonne-energie producten.

SolarBEAT is uitgerust met een weerstation en dicht netwerk van sensoren van de hoogste standaard voor onder andere instraling, temperatuur en energieopbrengst. Verder heeft SolarBEAT een volledige installatie voor onderzoek aan zon-thermische producten zoals buffertanks, debietmetingen en andere relevante sensoren. Alle metingen zijn gesynchroniseerd en worden opgeslagen op een beveiligde centrale server. Een professioneel portaal zorgt voor vertrouwelijke projectgegevens die uitsluitend toegankelijk zijn voor geautoriseerde personen.

Ons werk

Gebouwgeintegreerde zonnepanelen klaar voor opschaling

TNO ondersteunt bedrijven die energie-opwekkende gevels en daken maken. En helpt onder meer met het ontwikkelen, maken en testen van prototypes van gebouwgeïntegreerde zonnepanelen. TNO is mede-oprichter... Lees verder
Kennis

Zonne-energie slim integreren in onze leefomgeving

Zonne-energie speelt een doorslaggevende rol in de energietransitie. Zonnestroom kan in 2050 minstens een kwart van onze energiebehoefte afdekken. Dat vergt grote inspanningen op een groot aantal terreinen.... Lees verder
Contact

Peter Blokker

  • PV Modules & Applications
E-mail

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.