Automotive onderzoek bij TNO

Sinds 1993 heeft TNO een sterke staat van dienst opgebouwd op het gebied van toegepast automotive onderzoek, waarbij het zijn klanten innovatieve, geïntegreerde en op maat gemaakte oplossingen biedt voor veiligheids- en aandrijfgerelateerde technologieën.

Met een achtergrond in testen & homologatie heeft TNO automotive toepassingsexpertise ontwikkeld op het gebied van op fysica gebaseerde modellering, model gebaseerde simulatie en geavanceerde regeltoepassingen. TNO zet haar unieke expertise in om toekomstbestendige systeem- en softwarearchitecturen, (sneller dan) realtime simulatiemethoden en -tools en volledig functionele regelalgoritmen te ontwikkelen met behulp van de automotive hardware (platformen) van onze klanten.

TNO heeft de afgelopen 30 jaar bewezen een waardevolle onderzoeks-, ontwikkelings- en kennispartner te zijn, met unieke expertise, tools en onderzoeksfaciliteiten voor vele OEM's en TIER1-leveranciers over de hele wereld:

Agenda voor Nederland

In de publicatie 'Agenda voor Nederland' zetten Nederlandse wetenschappers een uitdagende en inspirerende ambitie neer over o.a. Smart vehicles, smart traffic: naar een nieuwe mobiliteit. Lees de Agenda voor Nederland.

Agenda voor Nederland: 10 inspirerende essays
Nieuws

Eerste Annual Outlook Hinterland and Continental Freight Transport gepubliceerd

24 juli 2018
Als de logistieke sector in Nederland haar belangrijke internationale positie wil behouden én aan de doelstellingen van het Klimaatakkoord van Parijs wil voldoen zal alles uit de kast gehaald moeten worden.... Lees verder
Nieuws

HORIBA en TNO bundelen krachten ter promotie van Smart Emission Measurement System (SEMS)

02 juli 2018
Tijdens de ‘Automotive Testing Expo Europe 2018’ zijn HORIBA, een toonaangevend leverancier van systemen voor emissiemeting en automotive test apparatuur, en TNO een samenwerking aangegaan om een breder... Lees verder
Nieuws

ENSEMBLE start aanpak uitdagingen grootschalige inzet van truck platooning met meerdere merken

08 juni 2018
Op 1 juni startte het ENSEMBLE-consortium officieel zijn activiteiten met het oog op de implementatie en demonstratie van truck platooning met meerdere merken op Europese wegen. Aangezien het de weg vrij... Lees verder

Daan de Cloe MSc MBA

Contact

Daan de Cloe MSc MBA

  • automotive
  • cooperatief
  • zelfrijdend
  • voertuigdynamica
  • voetganger
E-mail

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.