Duurzame ondergrond
Binnen TNO is de Geologische Dienst Nederland georganiseerd als kenniscentrum van de ondergrond. Met een zeer moderne publieke informatievoorziening, onderzoek en technologie dragen we bij aan een duurzaam Nederland.

Verduurzaming van de ondergrond
Met onze informatievoorziening, onderzoek en technologie dragen we bij aan een duurzame ondergrond.
Volg de laatste ontwikkelingen
18 resultaten, getoond 6 t/m 10
Toegepaste geowetenschappen
De expertisegroep Toegepaste geowetenschappen combineert kennis en ervaring rondom de inzet van duurzame energiebronnen, zoals aardwarmte en CO2-opslag.
Geomodelling
TNO ontwikkelt modellen van de Nederlandse bodem. Expertisegroep Geomodelling maakt de modellen om bodemdaling en bodemverzakking te voorspellen.
Geologische Dienst Nederland maakt ondergrond Nederland zichtbaar
Nederland staat voor grote opgaven als klimaatadaptatie, de energietransitie en grootschalige woningbouw. De ondergrond speelt bij de oplossing van deze vraagstukken een cruciale rol.
Geothermie volledig CO2-neutraal maken
Geothermie is één van de duurzame warmtebronnen, maar nog niet volledig CO2-neutraal. TNO heeft onderzocht hoe dit toch te minimaliseren is.


TNO en EBN: Ondergrondse energieopslag essentieel voor toekomstig energiesysteem
In de whitepaper “Ondergrondse energieopslag noodzakelijk voor toekomstig energiesysteem”, concluderen TNO en EBN dat ondergrondse energieopslag een onmisbaar onderdeel is van de infrastructuur en voor 2030 actie en regie nodig is.