Transitie naar een duurzaam energiesysteem

De transitie naar een duurzaam energiesysteem in 2050 is ingezet. Wij helpen daarbij met toegepast onderzoek naar een betrouwbaar, betaalbaar en rechtvaardig duurzaam energiesysteem.

Een betrouwbaar, betaalbaar en rechtvaardig energiesysteem

De transitie naar een volledig duurzaam energiesysteem in 2050 brengt grote veranderingen met zich mee in technologisch, economisch en sociaal opzicht.

Volg de laatste ontwikkelingen

18 resultaten, getoond 1 t/m 5

Onafhankelijk van Russisch gas? Een overzicht van opties | TNO

Informatietype:
Nieuws
3 juni 2022
Onafhankelijk van Russisch gas? Voor de EZK-commissie van de Tweede Kamer stelde TNO een overzicht op van de diverse opties die Nederland heeft. Bekijk het overzicht voor de korte en lange termijn.

Klimaatneutraal energiesysteem voor Nederland

Informatietype:
Webinar
17 mei 2022
1 aflevering

In dit webinar wordt een beeld gegeven van ons toekomstig energiesysteem met o.a. het gebruik van hernieuwbare energiebronnen, groene waterstof en eventueel kernenergie.

Sturing elektriciteitsvraag veelbelovende optie voor toekomstige behoefte flexibiliteit van elektriciteitssysteem

Informatietype:
Nieuws
13 mei 2022
De vraag naar flexibiliteit van elektriciteitssysteem verdubbelt. Het benutten van dit potentieel leidt tot lagere systeemkosten en elektriciteitsprijzen.

De energietransitie moet sneller

Informatietype:
Artikel
De energietransitie moet en kan in hogere versnelling om de klimaatdoelstellingen te halen. Dit wordt onderstreept door de actuele geopolitieke ontwikkelingen.

Een betrouwbaar, betaalbaar en rechtvaardig energiesysteem

Informatietype:
Artikel
De transitie naar een duurzaam energiesysteem in 2050 brengt grote veranderingen met zich mee. Ontdek wat wij hier aan bijdragen.