
Leefbare stad vraagt om innovatie en inventief beleid
De energie- en mobiliteitstransitie, klimaatuitdagingen, de woningbouwopgave, zorgen om de brede welvaart. De opgaven waar bestuurders voor staan zijn complexer en urgenter dan ooit. Hoe kun je met minder risico en meer slagkracht, binnen een regeerperiode successen boeken en ambities waarmaken? Ontdek hoe TNO als strategisch partner beleidsmakers helpt om een leefbare stad te creëren.
Ontvang de paper
Wil jij weten hoe je toe kan werken naar een leefbare stad? Ontvang de paper 'Leefbare stad vraagt om innovatie en inventief beleid.'
Alles over inventief beleid voor een leefbare stad
Samenwerking IenW, RWS en TNO gevierd tijdens Netwerkfestival
Al 3 jaar werken IenW, RWS en TNO samen op het gebied van toegepast onderzoek en wisselen ze kennis uit over circulariteit en milieu, slimme en duurzame mobiliteit, infrastructuur, digitalisering en maritiem-offshore. Tijdens het Netwerkfestival lieten ze zien wat er in drie jaar is bereikt.


TNO en TECNALIA werken samen aan Digital Twins voor slimme en duurzame steden
TNO en het Spaanse TECNALIA Research & Innovation hebben afspraken gemaakt over strategische samenwerking op het gebied van toegepast onderzoek rond slimme en duurzame steden, mobiliteit en sleuteltechnologieën, en met name Local Digital Twins. Op 11 januari 2023 hebben vertegenwoordigers van beide organisaties in Bilbao een Memorandum of Understanding ondertekend.


TNO partner van City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’
Nederland staat voor grote opgaven om onze steden, dorpen en regio’s leefbaar en duurzaam te houden. Die kunnen we alleen oplossen als we daarvoor, op een democratische manier, ook de kansen benutten die digitalisering en technologisering ons bieden. Daarom sluiten zo’n 60 partners inclusief TNO zich aan bij de volgende stap van de City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’.


Programmatische samenwerking ‘Brede Welvaart’ Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en TNO
Het Ministerie van I&W en TNO gaan strategisch en programmatisch samenwerken op het gebied van Brede Welvaart.


Meer onderzoek naar ventilatie als virusremmer
De komende drie jaar financiert het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) onderzoek naar ventilatie en virusverspreiding in de langdurige zorg (P3Ventie; Programma pandemische Paraatheid & Ventilatie). Dit onderzoek is nodig om te leren wat het effect van ventilatie is en hoe deze het beste kan worden ingezet om de verspreiding van virusdeeltjes via de lucht tegen te gaan. Het onderzoek kan zo helpen om beter voorbereid te zijn op een toekomstige pandemie. TNO coördineert het onderzoek, dat net is gestart, en voert dit uit samen met universiteiten en kennisinstituten zoals de Universiteit Utrecht (UU) en de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e).