Digital Twin

Thema:
Digitale samenleving

Een digitale replica van een gebouw, brug, apparaat, stad of zelfs van de wereld? TNO biedt ondernemers en overheid de Digital Twin technologie voor allerlei toepassingen.

Digital Twin voor de gebouwde omgeving

Een digitale replica van een brug die kan helpen onderhoud op het juiste moment en juiste manier te plannen? Met de grote onderhoudsopgave in onze infrastructuur van groot belang.

Digital Twin voor de industrie

Precies zien wat er in het apparaat gebeurt terwijl je deze nog niet eens gemaakt hebt? Een digitale replica van een industrieel proces bouwen, die zo goed is dat maakbedrijven hun besluiten voor het échte proces erop baseren. Het kan!

Digital Twin voor mobiliteit

Een digital twin van een stad geeft inzicht in de druk op bijvoorbeeld verkeer en bewegingen bij plannen voor uitbreiding. Verschillende gemeenten maken er al gebruik van.

Digital Twin voor windparken

Digital twin technologie kan helpen turbines en complete windparken realtime te monitoren. Simpel gezegd een kopie van een bestaande turbine of park in de computer. Zo kunnen we onderhoud beter voorspellen.

Digital Twin voor aardwarmte

Geothermie is volop in beeld als duurzame energiebron in de strijd tegen klimaatverandering. TNO ontwikkelt een slim managementsysteem voor aardwarmte-installaties.

Digital Twin betrouwbaar

Grote uitdaging bij continu veranderende databronnen en (AI-)modellen is om deze digital twin geschikt te houden voor haar doeleinden. Wij bieden inzichten en tools om de lifecycle van digital twins te beheren. Zo behouden we de betrouwbaarheid van de digital twin.