TNO en TECNALIA werken samen aan Digital Twins voor slimme en duurzame steden

Thema:
Maatschappelijke impact
20 januari 2023

TNO en het Spaanse TECNALIA Research & Innovation hebben afspraken gemaakt over strategische samenwerking op het gebied van toegepast onderzoek rond slimme en duurzame steden, mobiliteit en sleuteltechnologieën, en met name Local Digital Twins. Op 11 januari 2023 hebben vertegenwoordigers van beide organisaties in Bilbao een Memorandum of Understanding ondertekend.

Groene en digitale transitie in de bebouwde stedelijke omgeving

Martijn Stamm, Director Mobiliteit bij de unit TNO Mobiliteit & Gebouwde Omgeving en José Luis Elejalde, Director of Energy, Climate and Urban Transition bij TECNALIA, zijn verheugd dat de bestaande relatie nu wordt geformaliseerd en kijken uit naar nauwere samenwerking rond de samenhangende groene en digitale transitie in de bebouwde stedelijke omgeving.

De samenwerking kent een stuurgroep onder leiding van Bart Vuijk, Senior International Business Development Manager - Smart Mobility & Smart Cities bij TNO, en Patricia Molina Costa, Director of City, Territory and Environment bij TECNALIA. De stuurgroep formuleert onder meer de gezamenlijke voorstellen voor duurzaamheidsprojecten, de uitwisseling en training van wetenschappelijk personeel, de uitwisseling van wetenschappelijke informatie en data van relevante R&D-infrastructuren, gezamenlijke wetenschappelijke publicaties en de organisatie van gezamenlijke workshops.

TECNALIA

TECNALIA is een toonaangevend technologisch onderzoekscentrum in Europa met 1.400 experts van 30 verschillende nationaliteiten. De focus ligt op ‘het omzetten van technologie in BBP’ om zo de levenskwaliteit van mensen te verbeteren door kansen te creëren voor het bedrijfsleven. De belangrijkste aandachtsgebieden zijn digitale transformatie, geavanceerde productietechnologie, energietransitie, duurzame mobiliteit, stedelijke ecosystemen en gezondheid.

Laat je verder inspireren

25 resultaten, getoond 1 t/m 5

Vakbeurs openbare ruimte

Informatietype:
Evenement

27 en 28 september vindt de Vakbeurs Openbare Ruimte plaats in de Jaarbeurs Utrecht. Deze beurs richt zich op de inrichting en beheer van duurzame en circulaire openbare ruimte. Er is een breed aanbod van producten en diensten en de sector Mobiliteit is toegevoegd aan de beurs.

Startdatum:
-
Locatie:
Jaarbeurs Utrecht. Hallen 2, 3 en 4

6x leefbare steden dankzij smart mobility

Informatietype:
Insight
31 juli 2023

In 2030 woont 60% van de wereldwijde bevolking in stedelijk gebied (UN). Dat vraagt om een andere stedelijke inrichting. Hoe vergroot je de leefbaarheid in de stad? Deze voorlopers zetten smart mobility toepassingen in.

XCARCITY: effectieve digital twins voor de autoluwe stad van morgen

Informatietype:
Insight
22 juni 2023

De duurzame bereikbaarheid van stedelijke regio’s komt in gevaar door de toenemende druk op de schaarse vierkante meters. Met XCARCITY gaat TNO samen met ruim dertig partners realistische ‘digital twins’ ontwikkelen voor smart mobility-toepassingen, om nog betere keuzes te kunnen maken voor de leefbare stad van morgen.

Logistieke hubs voor emissievrije stedelijke distributie

Informatietype:
Insight
25 mei 2023

Bijna dertig grote steden sturen aan op een geleidelijk verbod op fossiele bedrijfswagens vanaf 2025. Het gebruik van ‘white label’ hubs kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan minder emissies, minder voertuigen, efficiëntere bewegingen voor vracht en diensten in de steden.

Urban Strategy: local digital twins voor duurzame mobiliteit en leefbare steden

Informatietype:
Insight
24 april 2023

Het is een uitdaging voor steden om verschillende functies te plannen en tegelijkertijd aan maatschappelijke doelen te voldoen. Hoe zorgen we voor een aantrekkelijke en gezonde leefomgeving en duurzaam, veilig en toegankelijk vervoer voor iedereen?