TNO en TECNALIA werken samen aan Digital Twins voor slimme en duurzame steden

Thema:
Maatschappelijke impact
20 januari 2023

TNO en het Spaanse TECNALIA Research & Innovation hebben afspraken gemaakt over strategische samenwerking op het gebied van toegepast onderzoek rond slimme en duurzame steden, mobiliteit en sleuteltechnologieën, en met name Local Digital Twins. Op 11 januari 2023 hebben vertegenwoordigers van beide organisaties in Bilbao een Memorandum of Understanding ondertekend.

Groene en digitale transitie in de bebouwde stedelijke omgeving

Martijn Stamm, Director Mobiliteit bij de unit TNO Mobiliteit & Gebouwde Omgeving en José Luis Elejalde, Director of Energy, Climate and Urban Transition bij TECNALIA, zijn verheugd dat de bestaande relatie nu wordt geformaliseerd en kijken uit naar nauwere samenwerking rond de samenhangende groene en digitale transitie in de bebouwde stedelijke omgeving.

De samenwerking kent een stuurgroep onder leiding van Bart Vuijk, Senior International Business Development Manager - Smart Mobility & Smart Cities bij TNO, en Patricia Molina Costa, Director of City, Territory and Environment bij TECNALIA. De stuurgroep formuleert onder meer de gezamenlijke voorstellen voor duurzaamheidsprojecten, de uitwisseling en training van wetenschappelijk personeel, de uitwisseling van wetenschappelijke informatie en data van relevante R&D-infrastructuren, gezamenlijke wetenschappelijke publicaties en de organisatie van gezamenlijke workshops.

TECNALIA

TECNALIA is een toonaangevend technologisch onderzoekscentrum in Europa met 1.400 experts van 30 verschillende nationaliteiten. De focus ligt op ‘het omzetten van technologie in BBP’ om zo de levenskwaliteit van mensen te verbeteren door kansen te creëren voor het bedrijfsleven. De belangrijkste aandachtsgebieden zijn digitale transformatie, geavanceerde productietechnologie, energietransitie, duurzame mobiliteit, stedelijke ecosystemen en gezondheid.

Laat je verder inspireren

26 resultaten, getoond 1 t/m 5

Met Urban Strategy vindt TNO in San Diego aansluiting bij innovatieve Amerikaanse westkust

Informatietype:
Insight
28 maart 2024
In navolging van steden als Amsterdam en Singapore is San Diego de eerste Amerikaanse stad die met TNO’s Urban Strategy platform gaat werken.

Scenario-based denken draagt bij aan duurzame mobiliteit en behoud van human capital op Curaçao

Informatietype:
Insight
18 maart 2024

6x leefbare steden dankzij smart mobility

Informatietype:
Insight
31 juli 2023

XCARCITY: effectieve digital twins voor de autoluwe stad van morgen

Informatietype:
Insight
22 juni 2023

Logistieke hubs voor emissievrije stedelijke distributie

Informatietype:
Insight
25 mei 2023