TNO en TECNALIA werken samen aan Digital Twins voor slimme en duurzame steden

Thema:
Maatschappelijke impact
20 januari 2023

TNO en het Spaanse TECNALIA Research & Innovation hebben afspraken gemaakt over strategische samenwerking op het gebied van toegepast onderzoek rond slimme en duurzame steden, mobiliteit en sleuteltechnologieën, en met name Local Digital Twins. Op 11 januari 2023 hebben vertegenwoordigers van beide organisaties in Bilbao een Memorandum of Understanding ondertekend.

Groene en digitale transitie in de bebouwde stedelijke omgeving

Martijn Stamm, Director Mobiliteit bij de unit TNO Mobiliteit & Gebouwde Omgeving en José Luis Elejalde, Director of Energy, Climate and Urban Transition bij TECNALIA, zijn verheugd dat de bestaande relatie nu wordt geformaliseerd en kijken uit naar nauwere samenwerking rond de samenhangende groene en digitale transitie in de bebouwde stedelijke omgeving.

De samenwerking kent een stuurgroep onder leiding van Bart Vuijk, Senior International Business Development Manager - Smart Mobility & Smart Cities bij TNO, en Patricia Molina Costa, Director of City, Territory and Environment bij TECNALIA. De stuurgroep formuleert onder meer de gezamenlijke voorstellen voor duurzaamheidsprojecten, de uitwisseling en training van wetenschappelijk personeel, de uitwisseling van wetenschappelijke informatie en data van relevante R&D-infrastructuren, gezamenlijke wetenschappelijke publicaties en de organisatie van gezamenlijke workshops.

TECNALIA

TECNALIA is een toonaangevend technologisch onderzoekscentrum in Europa met 1.400 experts van 30 verschillende nationaliteiten. De focus ligt op ‘het omzetten van technologie in BBP’ om zo de levenskwaliteit van mensen te verbeteren door kansen te creëren voor het bedrijfsleven. De belangrijkste aandachtsgebieden zijn digitale transformatie, geavanceerde productietechnologie, energietransitie, duurzame mobiliteit, stedelijke ecosystemen en gezondheid.

Laat je verder inspireren

19 resultaten, getoond 1 t/m 5

Automotive Week 2023

Informatietype:
Evenement

De Automotive Week 2023 is dé hotspot als je op de hoogte wilt blijven van de laatste Europese ontwikkelingen op het gebied van mobiliteit en als je je netwerk in de mobiliteitssector wilt uitbreiden. Innovatieve technologieën en de juiste vaardigheden worden steeds belangrijker om de wereld van mobiliteit slim, veilig en duurzaam te maken.

Startdatum:
-
Locatie:
Automotive Campus Helmond, Automotive Campus 30, Nederland

TNO partner van City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’

Informatietype:
Nieuws
20 januari 2023

Nederland staat voor grote opgaven om onze steden, dorpen en regio’s leefbaar en duurzaam te houden. Die kunnen we alleen oplossen als we daarvoor, op een democratische manier, ook de kansen benutten die digitalisering en technologisering ons bieden. Daarom sluiten zo’n 60 partners inclusief TNO zich aan bij de volgende stap van de City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’.

Programmatische samenwerking ‘Brede Welvaart’ Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en TNO

Informatietype:
Nieuws
16 november 2022

Het Ministerie van I&W en TNO gaan strategisch en programmatisch samenwerken op het gebied van Brede Welvaart.

Leefbare stad

Informatietype:
Podcast
11 november 2022
1 aflevering

In deze aflevering van TNO Insights duiken we in de leefbare stad. Wat is het? Welke vraagstukken leven er en hoe werk je eigenlijk aan een leefbare stad?

Amsterdam: missiegedreven innovatie voor brede welvaartsopgaven

Informatietype:
Insight
11 november 2022

Met zoveel complexe vraagstukken op het gebied van mobiliteit, energie, wonen en sociale cohesie, moeten beleidsmakers hun innovatieprocessen slimmer inrichten. De Gemeente Amsterdam is er samen met TNO in geslaagd om op basis van nieuwe inzichten vanuit de doelstellingen van brede welvaart te innoveren.