TNO en Janssen ondertekenen intentie om nieuwe samenwerkingen te ontwikkelen

Thema:
Efficiënte medicijnontwikkeling
16 december 2020

Vandaag hebben TNO Healthy Living en Janssen een intentieverklaring ondertekend waarin de partijen aangeven dat zij meerdere onderwerpen willen onderzoeken voor de ontwikkeling van nieuwe samenwerkingsverbanden.

Het gaat om technologische gebieden waarin beide partijen innovaties voorzien die zullen bijdragen aan diverse doorbraken. Enerzijds doorbraken in ons begrip, medicijnontwikkeling en in de precisiebehandeling van ziekten, maar anderzijds ook in domeinen in de gezondheidszorg waarin onvervulde behoeften om een nieuwe aanpak vragen. Daarnaast zoeken de partijen naar samenwerking op thema's van wederzijds belang waarbij de gezamenlijke inspanningen meer kunnen opleveren dan de som der delen.

ondertekening-loi-tussen-tno-en-janssen-linkedin-jpg

Janssen - met zijn grote R&D- en productielocaties op het Leidse Bio Science Park (Nederland) en Beerse (België) - en TNO Healthy Living (dat vanaf Q1 2022 zijn hoofdvestiging heeft op het Leidse Bio Science Park) zijn beide sterke pijlers in het onderzoekslandschap op gebied van gezondheid en ziekte. In de lopende COVID-19-pandemie loopt Janssen voorop in de ontwikkeling van vaccins, terwijl TNO haar kenniskracht op het gebied van innovaties heeft ingezet om de last van corona op diverse terreinen te verlichten. Voorbeelden hiervan zijn de introductie van een nieuwe sneltest voor COVID-19 en de oprichting van een nieuw laboratorium voor virusonderzoek.

Deze intentieverklaring markeert de intentie van Janssen en TNO om te zoeken naar afstemming op gebied van de investeringen die beide partijen doen in onderzoek en innovatie. Peter Werkhoven, Chief Scientific Officer van TNO: "Als het vliegwiel van innovatie in onze samenleving, werken we nauw samen met publieke en private partners om onze onderzoeksagenda's op elkaar af te stemmen en de maatschappelijke en economische waardecreatie te versnellen. Met hoge verwachtingen intensiveren we de samenwerking met Janssen, een belangrijke speler in de ziektebestrijding door middel van wetenschap."

Over Janssen Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson

Bij Janssen creëren ze een toekomst waarin ziekte tot het verleden behoort. Zij zijn de farmaceutische bedrijven van Johnson & Johnson en werken onvermoeibaar aan het realiseren van die toekomst voor patiënten overal ter wereld. Dit doen ze door ziekte te bestrijden met wetenschap, toegang te verbeteren met vernuft en hopeloosheid te genezen met moed. Ze richten zich op gebieden van de geneeskunde waar ze het grootste verschil kunnen maken: Cardiovasculair & Metabolisme, Immunologie, Infectieziekten & Vaccins, Neurowetenschappen, Oncologie en Longhypertensie.

Meer informatie is te vinden op de website van Janssen.

Laat je verder inspireren

5 resultaten, getoond 1 t/m 5

Functionele microbioomanalyse

Informatietype:
Artikel

Dankzij TNO’s technologie is nauwkeurige meting en monitoring van microbioom bij mensen in diverse stadia van wetenschappelijk onderzoek mogelijk. Lees meer.

Doelgerichte veiligheidsbeoordeling

Informatietype:
Artikel

Ondersteun de identificatie, evaluatie en risicovermindering van je target met de beknopte en aanpasbare targetevaluatierapporten van TNO. Ontdek meer.

PK AMS-technologie

Informatietype:
Artikel

Door middel van microdosing en TNO's geavanceerde microtracer AMS-technologie kunnen effectievere geneesmiddelen efficiënter worden ontwikkeld.

In-vitro platforms

Informatietype:
Artikel

Het ontwikkeltraject van nieuwe geneesmiddelen kan verbeterd worden door het inzetten van optimaal voorspellende tools en modellen in het preklinische traject.

Geavanceerde microtracer-onderzoeken

Informatietype:
Artikel

Bij TNO hebben we in-vitro en ex-vivo platforms ontwikkeld die kunnen helpen bij het ontdekken van absorptie, distributie, metabolisme en excretie (ADME).