Informatietype:
Evenement
Thema:
Milieu en duurzaamheid
Unit:
Energy & Materials Transition

Energeia Energy Day: De mens als succesfactor van de energietransitie

Na drie succesvolle Energy Tour-edities is de tijd rijp om weer in grote getale bij elkaar te komen om de stand van Nederland Energieland onder de loep te nemen! Dat doen we op 6 november aanstaande tijdens het kennis- en netwerkevent voor de energiesector in Nederland.

Startdatum:
Tijd:
09:45 -
Locatie:
De Fabrique Utrecht

Grootschalige verbouwing naar klimaatneutrale economie

De Energeia Energy Day 2023 staat in het teken van de grootschalige verbouwing die nodig is om in 2050 een klimaatneutrale economie te realiseren. En hoewel er al veel gebeurt, staan we nog maar aan het begin van deze transitie die ons allen aangaat.

De omslag naar een hernieuwbare energievoorziening is onomkeerbaar ingezet. De uitgangspositie van Nederland is goed: gelegen aan de Noordzee, met een relatief schone en efficiënte industrie, een groot achterland, een moderne economie, en een goed functionerend democratisch bestuur. Er zijn plannen in overvloed, maar de stap van de tekentafel naar de praktijk blijkt lastig.

TNO-workshop: De mens als kritische succesfactor van de energietransitie

In het verduurzamen van onze samenleving gaat het al snel over technologie in plaats van mensen. Terwijl juist menselijk gedrag in veel projecten bepalend is voor succes. Hoe mensen te informeren en actief te betrekken? En welke rol heeft ‘de mens’ in uw werk?

Onze sprekers Nicole de Koning (programmaleider Sociale Innovatie), Renée Kooger (consultant Gebouwde Omgeving), Charles Lansu (business development) en Geerte Paradies (scientist innovator) vertellen er alles over tijdens onze interactieve sessie over de mens als kritische succesfactor van de energietransitie.

Meedoen met onze workshop?

Meld je aan en doe mee met onze interactieve sessie over de mens als kritische succesfactor.

Programma

Op het programma staan verschillende workshops, casepresentaties, interactieve sessies en innovatieshowcases. Na de afsluitende gesproken column vindt er aansluitend een borrel plaats.

Energeia Energy Day is dag gevuld met actuele en toekomstige ontwikkelingen, lichtpuntjes en flessenhalzen, innovaties en beleidskeuzes.

Op deze dag word je niet alleen inhoudelijk getrakteerd op de actuele, relevante kennis over de ontwikkelingen in de energiemarkt. Je treft daarnaast een community waarmee je tijdens de lunch- en koffiebreaks of bij de borrel van gedachten kunt wisselen.

Bekijk hier het hele programma.

Aanmelden Energeia Energy Day

Ontdek op 6 november tijdens het kennis- en netwerkevent hoe we samen kunnen bijdragen aan de grote verbouwing naar een klimaatneutrale economie.

Laat je verder inspireren

88 resultaten, getoond 1 - 5

Emissies voorspellen van boerenbedrijven op basis van mobiele metingen

Informatietype:
Insight
2 april 2024
TNO ontwikkelt meetmethoden en modellen om de emissie, verspreiding en depositie van stikstofverbindingen beter te kunnen meten.

Bron van stikstof en fosfor in zeekleigebieden niet altijd duidelijk

Informatietype:
Nieuws
25 maart 2024

In Holland groeit een huis

Informatietype:
Insight
18 maart 2024

Toepassing dissolutie om ABS plastics circulair te recyclen

Informatietype:
Insight
8 maart 2024

Samen met burgers houtrook in kaart brengen voor gerichte beleidsmaatregelen

Informatietype:
Insight
1 februari 2024