Informatietype:
Evenement
Thema:
Weerbare jeugd en ouderschap

Startkwalificering Stoere Schildpadden trainer

Stoere Schildpadden is een wetenschappelijk onderbouwde preventieve groepstraining voor kleuters (kinderen van 4 tot en met 6 jaar) van wie de ouders gescheiden zijn.  Na deelname aan deze training ontvang je de startkwalificering tot Stoere Schildpadden trainer.

Startdatum:
Tijd:
09:00 -
Locatie:
Schipholweg, Leiden
Kosten:
€ 695,- excl. BTW

Over Stoere Schildpadden

Stoere Schildpadden is een wetenschappelijk onderbouwde preventieve groepstraining voor kleuters (kinderen van 4 tot en met 6 jaar) van wie de ouders gescheiden zijn. De interventie is bedoeld om kinderen beter om te laten gaan met veranderingen tijdens en na de scheiding, en richt zich op het verbeteren van de mentale weerbaarheid van kinderen.

Inhoud training

De opleiding tot Stoere Schildpadden trainer bestaat uit 2 keer (ruim) een halve dag en bouwt voort op de kwalificering tot Dappere Dino's trainer.

De eerste bijeenkomst vormt de startkwalificering waarmee de trainer een startkwalificatie krijgt. Dit dagdeel bestaat uit 5 blokken. In deze blokken worden de theoretische basisprincipes achter Stoere Schildpadden besproken, is er aandacht voor de specifieke leeftijdsgroep 4 tot en met 6 jaar, wordt er geoefend met de uitvoering van het programma en met handpop Sam. Ook is er een blok betreffende praktische zaken. Met de startkwalificatie kan een trainer een eerste Stoere Schildpadden-groep beginnen.

Tijdens de uitvoering van de eerste groep heeft elke trainer recht op eenmalige telefonische supervisie (30 minuten). Tijdens de supervisie is er aandacht voor het leertraject en de leerdoelen van de trainer. Waar loopt de trainer tegenaan, hoe gaat de trainer om met lastige situaties? Voor de terugkombijeenkomst is het van belang dat iedere deelnemer een beeldopname van een bijeenkomst maakt ten behoeve van intervisie.

Trainerscertificaten worden uitgereikt op basis van deelname aan de twee opleidingsdagdelen en van dit videofragment. Tijdens de terugkombijeenkomst kunnen verder ervaringen uitgewisseld worden met medetrainers.

Doelgroep

De Stoere Schildpadden startkwalificering tot trainer is alleen beschikbaar voor professionals met een Dappere Dino’s startkwalificatie of licentie. Stoere Schildpadden trainers ontvangen bij certificering 448 SKJ registratiepunten.

Kosten

De training kost € 695,- excl. BTW (en excl. € 55, - materialen) en is voor de startkwalificatiebijeenkomst en terugkomochtend, inclusief opleidingsmaterialen, telefonische coaching en intervisie op basis van beeldfragmenten.

De inbegrepen opleidingsmaterialen bestaan uit een aanvulling voor je opleidingsmap en een trainershandleiding. Daarnaast dient voor het uitvoeren van de Stoere Schildpadden ook een Stoere Schildpadden materialenset te worden aangeschaft van € 55,- excl. BTW (deze laatste is benodigd voor de uitvoering van groepen, niet noodzakelijk per trainer omdat deze gedeeld kan worden).