Informatietype:
Evenement
Thema:
Cyber weerbaarheid
Digitale innovatie
Unit:
ICT, Strategy & Policy

TNO Cybersecurity Marktdag

Ben jij benieuwd naar de nieuwste cyberinnovaties? Kom naar TNO's Cybersecurity Marktdag op donderdag 12 oktober. Krijg een exclusieve kijk in de trends en game-changing innovaties op het gebied van cybersecurity, waar we samen met partners het afgelopen jaar aan hebben gewerkt.

Startdatum:
Tijd:
13:00 -
Locatie:
The Hague Security Delta (HSD). Wilhelmina van Pruisenweg 104, Den Haag
Kosten:
Gratis, maar registratie verplicht

Programma en sprekers

Verwacht interactieve presentaties, live demo's, verrijkende discussies, en ontmoet vakgenoten, connect en boost je netwerk!

Ontdek het programma van onderwerpen die je staan te wachten:

Inloop

Maak kennis met vakgenoten, neem een drankje en bemachtig alvast een plekje in de zaal.

Introductie door Berry Vetjens (TNO) en lancering TNO position paper Autonomous Security

Onze marktdirecteur, Berry Vetjens, zal de dag inleiden en je de highlights delen over de nieuwe position paper 'Autonomous Security'.

Berry Vetjens

Cybersecurity in Automotive en presentatie position paper 'cybersecurity in automotive'.

Het wegverkeer wordt geconfronteerd met steeds complexere cybersecurity uitdagingen; het is een een kat-en-muisspel tussen innovatie en wetgeving. Hoe bereid je je hierop voor?

Sprekers:

  • Gerard Doll (RDW): werkt al meer dan 16 jaar bij de RDW, eerst als directeur IT en de laatste 3 jaar als directeur Voertuigreglement en Toelating. Zijn afdeling is verantwoordelijk voor 40.000 Europese typegoedkeuringen per jaar, werkt samen met meer dan 40 technische diensten wereldwijd en doet zaken met meer dan 1.600 fabrikanten in 50 landen.

GerardDoll

  • Yoram Meijaard (TNO): werkt sinds 2020 bij TNO als cybersecurity consultant, in de afdeling Cyber Security Technology. Hij richt zich op cybersecurity vraagstukken omtrent kritieke infrastructuur en OT-security.

yoram-meijaard

Framework on AI security criteria

Yori Kamphuis (TNO) geeft zijn keynote presentatie over 'Framework on AI security criteria'. Yori Kamphuis is Lead Counter AI bij TNO.

YoriKamphuis_Linkedin

VTT Finland – TNO cybersecurity cooperation & OpenSoc Initiative

Nikolaos Papakonstantinou (VTT Finland) & Reinder Wolthuis (TNO) presenteren de samenwerking tussen VTT Finland en het nieuwe gezamenlijk initiatief OpenSoc.

  • Nikolaos Papakonstantinou (VTT Finland): is sinds 2020 universitair docent op het gebied van informatietechnologie in industriële toepassingen. Hij geeft leiding aan het team voor toegepaste cyberbeveiliging bij het VTT, Technisch Onderzoekscentrum van Finland.

Nikolaos Papakonstantinou_RAMS

  • Reinder Wolthuis (TNO): is programma manager bij het Partnership for Cyber Security Innovation (PCSI) vanuit TNO. Reinder is een ervaren cybersecurityvernieuwer en -leider, die bij voorkeur grote en uitdagende cybersecurityinnovatieprogramma's en -projecten leidt.

ReinderWolthuis

Pauze

Ga het gesprek aan met vakgenoten en experts van TNO. En laat je inspireren door de demo’s van de nieuwe cybersecurity technologieën en tools.

How to detect the unknown vulnerabilities in software

Het ontdekken van de onbekende vulnerabilities in software is complex, maar zeer waardevol voor bedrijven in met name de high tech sector. TNO en Secura werken samen aan een baanbrekend onderzoeksvoorstel.

Sprekers:

  • Ron Verbossen (Secura): is sinds januari 2021 hoofd van de business unit Defense & Safety bij Secura, een onafhankelijke expertiseorganisatie op het gebied van cybersecurity en informatiebeveiliging en onderdeel van de internationale Bureau Veritas Group.

RonVerbossen-Secura

  • Stijn Walravens (TNO): werkt als Business Developer Cyber Operations bij TNO.

StjnWalravens_Linkedin

PET for money laundering detection

Jan Veldsink (Rabobank) heeft als strategisch adviseur kunstmatige intelligentie bij de Rabobank samen met TNO bezig gehouden met het inzetten van privacy-enhancing technologies om het witwassen van geld te kunnen detecteren. Tijdens deze sessie wordt er ook een demonstratie gegeven van deze technologie in een interactieve workshop.

Veldsink_Jan_2022_sq900

Pauze

Ga het gesprek aan met vakgenoten tijdens de pauze.

PQC migratiehandboek: next steps

Thomas Attema (TNO) deelt de laatste stand over het PQC migratiehandboek. Thomas is onderzoeker cryptologie bij TNO en CWI. Thomas onderzoekt nieuwe cryptografietechnieken, die beveiligen tegen quantumcomputers en in staat zijn data op een privacy-vriendelijke manier te gebruiken.

ThomasAttema

Project Deception Fleet

Countercraft en TNO hebben samengewerkt aan de Collaborative Deception fleet: Het doel van het project Collaborative Fleet is om deceptietechnologie te gebruiken voor het genereren, delen en consumeren van threat intelligence (TI) met betrekking tot cyberaanvallen die worden uitgevoerd tegen Nederlandse financiële organisaties.

Sprekers:

  • Fred van den Heuvel (CounterCraft): heeft ruim twintig jaar ervaring in Network- en Cybersecurity. Momenteel is hij Account-Director bij CounterCraft, marktleider op het gebied van Cyber Deception. Bij CounterCraft is Fred verantwoordelijk voor de Benelux en Frankrijk.

Foto - FvdH

  • Swarna Kumarswamy-Das (TNO): werkt als specialist op de afdeling Cybersecurity Technologies bij TNO. Ze heeft een grote interesse in geautomatiseerde beveiliging, kwetsbaarheidsonderzoek, veilige softwareontwikkeling en cybersecurity in het OT/kritieke infrastructuurdomein.

Swarna-picture

How do we get (Dutch) organizations to take protective measures?

In deze sessie presenteren Julius Offers (Digital Trust Center) en de dagvoorzitter, Rick van der Kleij (TNO), de bevindingen van een grootschalig onderzoek onder bedrijven, naar het gebruik van cybersecuritymaatregelen door ondernemers. Centraal staat de rol van de overheid. We zullen bespreken op wie de overheid zich moet richten, waarom sommige groepen niet de nodige maatregelen nemen en hoe de overheid kan reageren.

Sprekers:

  • Julius Offers (DTC): houdt zich als Cyber Security Adviseur bij het Digital Trust Center (DTC) bezig met het digitaal weerbaar maken van ondernemend Nederland. Door middel van ondersteuning, voorlichting en samenwerking probeert hij Nederlandse bedrijven vooruit te helpen met het zetten van (hun eerste) stappen op gebied van cybersecurity.

Succestival 2022 - Eerste selectie 2 - (29) (1)

  • Rick van der Kleij (TNO): is expert op het gebied van menselijke factoren met een grote interesse in cyberbeveiliging. Zijn expertise ligt in de subdiscipline van de psychologie die zich richt op de link tussen menselijk gedrag, techniek en computerwetenschap.

RickvdKleij--10 (klein)

Borrel

We sluiten de dag af met een borrel.

Spreekt dit je aan?

Meld je dan (gratis) aan voor de TNO Cybersecurity Marktdag 2023.

Laat je verder inspireren

7 resultaten, getoond 1 - 5

Cybercrime bestrijden met universele cybertaal

Informatietype:
Nieuws
5 april 2022
CASE is een gegevensstandaard die de politie helpt om beter samen te werken bij het opsporen van cybercrime. TNO werkt aan het verder toepasbaar maken

Hoe brengen we de bestrijding van cybercriminaliteit naar een hoger niveau?

Informatietype:
Insight
25 maart 2021
Met technologie zoals de Dark Web Monitor, wereldwijde samenwerking in onderzoek naar het dark web en financial cybercrime, brengt TNO de bestrijding van cybercriminaliteit naar een hoger plan.

ABN AMRO gaat zelfhelende software TNO inzetten voor cyberbeveiliging

Informatietype:
Nieuws
19 maart 2021
ABN AMRO gaat als eerste organisatie de ‘self healing security’ software van TNO inzetten in de strijd tegen cyberaanvallen. Deze software is in staat om zich autonoom aan te passen aan factoren die computersystemen kunnen verstoren. Voor de ontwikkeling is een bijzondere parallel getrokken met de werking van het menselijk immuunsysteem die nog niet eerder is toegepast bij bedrijven.

PCSI: 'Menselijk handelen onderbelicht in cybersecurity'

Informatietype:
Insight
17 maart 2021
PCSI adviseert een Security Journey Expert aan te stellen die ook naar menselijk handelen en processen kijkt bij cybersecurity.

Kun je een DDoS aanval voorspellen?

Informatietype:
Nieuws
23 februari 2021

Bij het voorspellen van tsunami’s liggen boeien met sensoren in de oceaan, loerend op afwijkend gedrag van de golven. De satelliet waarmee de sensoren in verbinding staan stuurt het signaal naar het weerstation, waarna er een waarschuwing uitgaat. Iedereen kan zich tijdig voorbereiden op wat er komen gaat. Kan een soortgelijke voorspelling ook gedaan worden voor DDoS aanvallen? De projectgroep van het Partnership for Cyber Security Innovation (PCSI) ging op onderzoek uit.