Informatietype:
Evenement
Thema:
Cyber weerbaarheid
Digitale innovatie
Unit:
ICT, Strategy & Policy

TNO Cybersecurity Marktdag

Ben jij benieuwd naar de nieuwste cyberinnovaties? Kom naar TNO's Cybersecurity Marktdag op donderdag 12 oktober. Krijg een exclusieve kijk in de trends en game-changing innovaties op het gebied van cybersecurity, waar we samen met partners het afgelopen jaar aan hebben gewerkt.

Startdatum:
Tijd:
13:00 -
Locatie:
The Hague Security Delta (HSD). Wilhelmina van Pruisenweg 104, Den Haag
Kosten:
Gratis, maar registratie verplicht

Programma en sprekers

Verwacht interactieve presentaties, live demo's, verrijkende discussies, en ontmoet vakgenoten, connect en boost je netwerk!

Ontdek het programma van onderwerpen die je staan te wachten:

Inloop

Maak kennis met vakgenoten, neem een drankje en bemachtig alvast een plekje in de zaal.

Introductie door Berry Vetjens (TNO) en lancering TNO position paper Autonomous Security

Onze marktdirecteur, Berry Vetjens, zal de dag inleiden en je de highlights delen over de nieuwe position paper 'Autonomous Security'.

Berry Vetjens

Cybersecurity in Automotive en presentatie position paper 'cybersecurity in automotive'.

Het wegverkeer wordt geconfronteerd met steeds complexere cybersecurity uitdagingen; het is een een kat-en-muisspel tussen innovatie en wetgeving. Hoe bereid je je hierop voor?

Sprekers:

 • Gerard Doll (RDW): werkt al meer dan 16 jaar bij de RDW, eerst als directeur IT en de laatste 3 jaar als directeur Voertuigreglement en Toelating. Zijn afdeling is verantwoordelijk voor 40.000 Europese typegoedkeuringen per jaar, werkt samen met meer dan 40 technische diensten wereldwijd en doet zaken met meer dan 1.600 fabrikanten in 50 landen.

GerardDoll

 • Yoram Meijaard (TNO): werkt sinds 2020 bij TNO als cybersecurity consultant, in de afdeling Cyber Security Technology. Hij richt zich op cybersecurity vraagstukken omtrent kritieke infrastructuur en OT-security.

yoram-meijaard

PQC migratiehandboek: next steps

Vincent Dunning (TNO) en Sander Dorigo (Fox-Crypto) delen de laatste stand over het PQC migratiehandboek.

Sprekers:

 • Sander Dorigo (Fox-Crypto): is al een decennium lang werkzaam als beveiligingsarchitect aan de (cryptografische) beveiliging van toepassingen, systemen en (financiële) gegevensstromen. Bij Fox-Crypto werkt hij aan gecertificeerde beveiligingsproducten voor klanten met hoge beveiligingseisen.

Sander Dorigo

 • Vincent Dunning (TNO): werkt als onderzoeker op een breed scala van onderwerpen met betrekking tot cryptografie bij de afdeling Toegepaste Cryptografie & Quantumalgoritmen van TNO.

Vincent Dunning

VTT Finland – TNO cybersecurity cooperation & OpenSoc Initiative

Nikolaos Papakonstantinou (VTT Finland) & Reinder Wolthuis (TNO) presenteren de samenwerking tussen VTT Finland en het nieuwe gezamenlijk initiatief OpenSoc.

 • Nikolaos Papakonstantinou (VTT Finland): is sinds 2020 universitair docent op het gebied van informatietechnologie in industriële toepassingen. Hij geeft leiding aan het team voor toegepaste cyberbeveiliging bij het VTT, Technisch Onderzoekscentrum van Finland.

Nikolaos Papakonstantinou_RAMS

 • Reinder Wolthuis (TNO): is programma manager bij het Partnership for Cyber Security Innovation (PCSI) vanuit TNO. Reinder is een ervaren cybersecurityvernieuwer en -leider, die bij voorkeur grote en uitdagende cybersecurityinnovatieprogramma's en -projecten leidt.

ReinderWolthuis

Pauze

Ga het gesprek aan met vakgenoten en experts van TNO. En laat je inspireren door de demo’s van de nieuwe cybersecurity technologieën en tools.

How to detect the unknown vulnerabilities in software

Het ontdekken van de onbekende vulnerabilities in software is complex, maar zeer waardevol voor bedrijven in met name de high tech sector. TNO en Secura werken samen aan een baanbrekend onderzoeksvoorstel.

Sprekers:

 • Ron Verbossen (Secura): is sinds januari 2021 hoofd van de business unit Defense & Safety bij Secura, een onafhankelijke expertiseorganisatie op het gebied van cybersecurity en informatiebeveiliging en onderdeel van de internationale Bureau Veritas Group.

RonVerbossen-Secura

 • Stijn Walravens (TNO): werkt als Business Developer Cyber Operations bij TNO.

StjnWalravens_Linkedin

PET for money laundering detection

Jan Veldsink (Rabobank) en Stefan van den Berg (TNO) delen hun inzichten over een recent project waarbij privacy-enhancing technologies werden ingezet om het witwassen van geld te detecteren. In deze sessie bieden ze een demonstratie van deze technologie in een interactieve workshop.

Sprekers:

 • Jan Veldsink (Rabobank) werkt als strategisch adviseur kunstmatige intelligentie bij de Rabobank.

Veldsink_Jan_2022_sq900

 • Stefan van den Berg (TNO): werkt als wetenschapper op de afdeling Applied Cryptography and Quantum Algorithms bij TNO. Zijn expertise richt zich op de ontwikkeling van verschillende Privacy-Enhancing Technologies, oplossingen voor Post-Quantum Cryptography en Quantum Applications.

stefan

Pauze

Ga het gesprek aan met vakgenoten tijdens de pauze.

Framework on AI security criteria

Yori Kamphuis (TNO) geeft zijn keynote presentatie over 'Framework on AI security criteria'. Yori Kamphuis is Lead Counter AI bij TNO.

YoriKamphuis_Linkedin

Project Deception Fleet

Countercraft en TNO hebben samengewerkt aan de Collaborative Deception fleet: Het doel van het project Collaborative Fleet is om deceptietechnologie te gebruiken voor het genereren, delen en consumeren van threat intelligence (TI) met betrekking tot cyberaanvallen die worden uitgevoerd tegen Nederlandse financiële organisaties.

Sprekers:

 • Fred van den Heuvel (CounterCraft): heeft ruim twintig jaar ervaring in Network- en Cybersecurity. Momenteel is hij Account-Director bij CounterCraft, marktleider op het gebied van Cyber Deception. Bij CounterCraft is Fred verantwoordelijk voor de Benelux en Frankrijk.

Foto - FvdH

 • Swarna Kumarswamy-Das (TNO): werkt als specialist op de afdeling Cybersecurity Technologies bij TNO. Ze heeft een grote interesse in geautomatiseerde beveiliging, kwetsbaarheidsonderzoek, veilige softwareontwikkeling en cybersecurity in het OT/kritieke infrastructuurdomein.

Swarna-picture

How do we get (Dutch) organizations to take protective measures?

In deze sessie presenteren Julius Offers (Digital Trust Center) en de dagvoorzitter, Rick van der Kleij (TNO), de bevindingen van een grootschalig onderzoek onder bedrijven, naar het gebruik van cybersecuritymaatregelen door ondernemers. Centraal staat de rol van de overheid. We zullen bespreken op wie de overheid zich moet richten, waarom sommige groepen niet de nodige maatregelen nemen en hoe de overheid kan reageren.

Sprekers:

 • Julius Offers (DTC): houdt zich als Cyber Security Adviseur bij het Digital Trust Center (DTC) bezig met het digitaal weerbaar maken van ondernemend Nederland. Door middel van ondersteuning, voorlichting en samenwerking probeert hij Nederlandse bedrijven vooruit te helpen met het zetten van (hun eerste) stappen op gebied van cybersecurity.

Succestival 2022 - Eerste selectie 2 - (29) (1)

 • Rick van der Kleij (TNO): is expert op het gebied van menselijke factoren met een grote interesse in cyberbeveiliging. Zijn expertise ligt in de subdiscipline van de psychologie die zich richt op de link tussen menselijk gedrag, techniek en computerwetenschap.

RickvdKleij--10 (klein)

Borrel

We sluiten de dag af met een borrel.

Spreekt dit je aan?

Meld je dan (gratis) aan voor de TNO Cybersecurity Marktdag 2023.

Laat je verder inspireren

8 resultaten, getoond 1 - 5

Toekomst cybersecurity: autonoom systeem van systemen

Informatietype:
Insight
12 oktober 2023
Autonomie in cybersecurity is onmisbaar voor effectieve bescherming tegen cyberaanvallen. TNO schreef een positionpaper over dit onderwerp.

Cybercrime bestrijden met universele cybertaal

Informatietype:
Nieuws
5 april 2022

Hoe brengen we de bestrijding van cybercriminaliteit naar een hoger niveau?

Informatietype:
Insight
25 maart 2021

ABN AMRO gaat zelfhelende software TNO inzetten voor cyberbeveiliging

Informatietype:
Nieuws
19 maart 2021

PCSI: 'Menselijk handelen onderbelicht in cybersecurity'

Informatietype:
Insight
17 maart 2021