Informatietype:
Podcast
Thema:
Milieu en duurzaamheid
1 aflevering
14 november 2022

Schaarse materialen

Op deze podcastpagina vind je de laatste podcasts waarin onze TNO-experts te gast waren omtrent het onderwerp 'schaarse materialen'.

Binnen 15 jaar raken essentiële grondstoffen op

In de podcastserie van BNR Duurzaam was op 14 november 2022 TNO'er Marinke Wijngaard, onderzoeker circulaire economie, te gast samen met Sanne Westra, beleidsmedewerker van het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat.

Besproken thema's:

- Wat we van de COP Egypte (klimaattop van 6 tot 18 november 2022) mogen verwachten.
- Hoe we Nederland echt in de hoogste circulaire versnelling gaan krijgen. > Luister vanaf 03:45 naar het gesprek met Marinke Wijngaard.
- Over een schokkend rapport over de werkelijk uitstoot van broeikasgassen door olie- en gasinstallaties over de hele wereld.

  • Afspeelduur:
    21 minuten
  • Datum uitzending:
  • aflevering 1 / 1

Binnen 15 jaar raken essentiële grondstoffen op

Laat je verder inspireren

65 resultaten, getoond 1 t/m 5

Van plasticvrij naar toekomstbestendige plastics

Informatietype:
Nieuws
1 juni 2023

De toenemende vraag naar plastics vereist een structurele verandering. Om dat te kunnen verwezenlijken presenteren we samen met Fraunhofer UMSICHT een whitepaper met vier strategische benaderingen voor een circulaire economie.

Webinar: From #plasticfree to future-proof plastics

Informatietype:
Evenement

Hoe ziet een toekomstbestendige, circulaire en duurzame kunststofeconomie eruit? Neem op 5 juni deel aan de webinar en word onderdeel van de discussie.

Startdatum:
Locatie:
Online

Mark Huijbregts brengt duurzaamheidsbeoordeling naar hoger niveau bij TNO

Informatietype:
Nieuws
3 april 2023

Prof. Dr. Mark Huijbregts, hoogleraar Integrated Environmental Assessment aan de Radboud Universiteit, treedt per 1 april parttime in dienst bij TNO als Principal Scientist. Hij zal deze nieuwe rol bij TNO combineren met zijn functie als hoogleraar bij het Radboud Instituut Institute for Biological and Environmental Sciences (RIBES), die hij sinds 2010 bekleedt.

Zonder extra beleid dreigt overlast houtrook door kachels te gaan stijgen

Informatietype:
Insight
20 maart 2023

We zien een forse toename van houtstook door hoge energieprijzen. In onze 3 verkennende scenario’s laten we zien dat er bij toename van het houtverbruik echt beleid op het bestaande kachelpark nodig is. De natuurlijke uitfasering door verkoop van ‘schone’ moderne kachels gaat niet snel genoeg.

Intensief stikstofonderzoek in en rond het Liefstinghsbroek

Informatietype:
Nieuws
10 maart 2023

Zes onderzoekspartijen meten twee jaar lang de hoeveelheid stikstofdioxide en ammoniak in en rond het Natura2000 gebied het Liefstinghsbroek.