Informatietype:
Webinar
Thema:
Maritieme constructies
1 aflevering

Sustainable shipping

Tijdens het Dutch Ocean Technology Center (DOTC) webinar over sustainable shipping, georganiseerd door TNO en TUD, wordt je meegenomen in de onderzoeken en technologieën om 100% emissievrije schepen in de vaart te brengen en vooruitgang te boeken naar een emissievrije maritieme sector. Wat zijn de meest veelbelovende technologieën voor schepen met verschillende operationele profielen, voor nieuwbouw of retrofit? Wat wordt de rol van hernieuwbare energiedragers zoals waterstof, methanol of ammoniak? Hoe ontwikkelt de noodzakelijke regelgeving zich?

Samen verkennen en bespreken we hoe we de uitdagingen kunnen aanpakken en innovaties kunnen versnellen door de ontwikkeling van fundamentele en toegepaste kennis. Vanuit de DOTC in samenwerking met kennispartners en alle stakeholders uit de sector stimuleren en versnellen we innovatie om het Nederlandse maritieme ecosysteem versterken.

Bekijk het webinar

Laat je verder inspireren

3 resultaten, getoond 1 t/m 3

Betere betrouwbaarheid windturbinebladen door innovatieve monitoring en digital twin-technologie

Informatietype:
Nieuws
8 april 2024
Door de conditie van windturbinebladen tijdens hun levensduur te monitoren en bestaande digital twin concepten aan te passen wordt het mogelijk de resterende levensduur te voorspellen.

Koning bezoekt Noordzee voor de toekomst van energie

Informatietype:
Nieuws
25 augustus 2022

Emissiearm bouwen: het Rijk trekt 50 miljoen euro uit

Informatietype:
Nieuws
16 november 2021