Informatietype:
Webinar
0 afleveringen

Webinars tijdens de Dutch Green Building Week

Van 21 t/m 25 september 2020 vond de 10e editie van de Dutch Green Building Week plaats. Dit is al jaren dé landelijke campagneweek voor duurzaam bouwen en ontwikkelen. In verband met de coronacrisis werd deze jubileumeditie voor een groot gedeelte online georganiseerd. TNO organiseerde, als ‘Paris Proof Partner’ van de Dutch Green Building Council, drie webinars waarin de warmtebatterij, houtbouw en warmtewingevel centraal staan. Deze zijn nu alledrie hier terug te kijken.

Webinar Warmteopslag

Tijdens deze webinar wordt de ontwikkeling van een compacte warmtebatterij voor warmteopslag in de gebouwde omgeving gepresenteerd. De eerste resultaten zijn positief en leveren de batterij een wereldrecord op als het gaat om de opslagdichtheid. De warmtebatterij wordt getest in een (modulaire) woning bij de Avans Hogeschool (Breda). Naast de details over de werking van de warmtebatterij wordt er, met partners en medeontwikkelaars, ingegaan op de potentiële markt voor lokale warmteopslag.

De warmtebatterij komt eraan

Webinar Biobased bouwen

Hout is weer helemaal ‘hot’ in de bouw. Hoe zorgen we dat deze hype niet overwaait? Heeft hout inderdaad de potentie om aan marktaandeel te winnen en hoe gaan we dit dan organiseren? Tijdens deze webinar worden de grootste knelpunten gedefinieerd en het handelingsperspectief geschetst. Zowel bouwkundige aspecten, kosten en  milieu komen aan de orde, net als kansen voor geïndustrialiseerde woningbouw.

Houtbouw in Nederland, van hype naar impact

Webinar Warmtewingevel

In dit webinar beginnen we breed – hoe kijken we naar de gebouwde omgeving en de uitdaging van de energietransitie waar we voor staan – en zoomen we vervolgens in op het huis als energieproducent. Daarbij hebben we nadrukkelijk ook oog voor het esthetische aspect. Met het vernieuwende gevelsysteem FITS (Façade panel with Invisible Thermal Solar collector) zijn we erin geslaagd om een thermische zonnecollector te ontwerpen die er ook nog eens mooi uit ziet. Naast de technische resultaten van de warmtewingevel, zal er aandacht zijn voor de techtransfer. Hoe wordt aan een dergelijke ontwikkeling gewerkte en hoe geven we dit een gevolg richting de markt?

Het huis als energieproducent

Laat je verder inspireren

11 resultaten, getoond 1 t/m 5

Energiebesparende tips voor koele woning in de zomer

Informatietype:
Nieuws
19 juli 2022

Actieve koeling in woningen, met bijvoorbeeld een airco, is vaak niet nodig. Lees welke effectieve manieren je zelf kan doen om je huis koeler te houden.

In de volgende versnelling naar een klimaatneutrale gebouwde omgeving

Informatietype:
Webinar
21 juni 2022
1 aflevering

Bekijk het webinar terug en kom alles te weten over onze nieuwe aanpak voor het slimmer, goedkoper en efficiënter verduurzamen van de gebouwde omgeving.

Markt biobased bouwmaterialen in ontwikkeling

Informatietype:
Artikel
Bekijk de actuele kennisontwikkeling en innovaties omtrent houtbouw en andere biobased bouwmaterialen. Lees meer.

Versneld op weg naar een klimaatneutrale gebouwde omgeving

Informatietype:
Artikel
Met de contingentenaanpak van TNO kan de gebouwde omgeving in Nederland een stuk sneller en goedkoper verduurzamen.

Zo maken we de gebouwde omgeving energiepositief

Informatietype:
Artikel
De gebouwde omgeving moet in 2050 energieneutraal zijn. Daarom zetten we onze kennis en expertise in voor duurzame gebouwen die energiepositief zijn.