Event

TNO breed vertegenwoordigd tijdens het ECP jaarfestival; schrijf je nu in!

Fokker Terminal (Den Haag) | Online • 11 nov 2021

Op donderdag 11 november vindt het hybride ECP Jaarfestival 2021 plaats in de Fokker Terminal Den Haag én online met een interactief programma van debatten, sessies, workshops en netwerkgelegenheid. Met als thema digido’s en digidon’ts in de digitale samenleving geven we die dag vorm aan ontmoeting, kennis en inspiratie met een hybride programma.

Meld je aan voor het ECP jaarfestival!

Aanmelden

TNO is partner van het Jaarfestival en is als innovator van Nederland betrokken bij onderzoek naar verschillende vraagstukken rond digitalisering en de digitale samenleving. Tijdens het jaarfestival belichten we samen met partners drie speerpunten in verschillende sessies.

Future Network Services: belang, inhoudelijke focus en gezamenlijke ambitie
14.15-15.00 uur

Dankzij digitalisering en de doorontwikkeling van nieuwe (mobiele) communicatietechnieken ontstaan belangrijke nieuwe diensten en mogelijkheden voor economische groei. Wat moeten we doen om voor Nederland deze nieuwe mogelijkheden maximaal uit te nutten, waarbij we tegelijkertijd de betrouwbaarheid en soevereiniteit van de netwerkinfrastructuur zekerstellen?

Tijdens het ECP Jaarfestival wordt in het plenaire programma het Position Paper Future Network Services: Communicatienetwerken voor en door Nederland gepresenteerd.

Ethische inzet van AI: verantwoorde inzet van algoritmen binnen je gemeente

14:15-15:00

Gemeenten, overheden en bedrijven hebben er belang bij dat burgers en consumenten vertrouwen blijven houden in de dienstverlening die zij leveren. Gemeenten hebben vaak, zonder het zelf te weten, meer met AI te maken dan ze zelf weten.
Uit onderzoek blijkt zelfs dat het aantal AI-applicaties binnen de overheid binnen een aantal jaar verdubbeld is zonder dat ze daarvan op de hoogte is. In deze sessie besteden we aandacht aan de kansen en risico’s van de inzet van AI.

Eén verbindende taal voor arbeidsbemiddeling
15:15-16:00

TNO ondersteunt de ontwikkeling van een publieke skills ontologie CompetentNL met AI, zodat de skills van een werkzoekende en de skills van beschikbare vacatures inzichtelijk kunnen worden, met als doel mensen beter naar werk en van werk naar werk te begeleiden. In deze sessie meer over het TNO Skills Matching 2.0 project, de resultaten en doelstellingen.

Agenda
Contact