Event

Webinar ‘In de volgende versnelling naar een klimaatneutrale gebouwde omgeving’

Online • 01 jun 2021

Op dinsdag 1 juni vindt van 10.00 - 11.00 uur het webinar 'In de volgende versnelling naar een klimaatneutrale gebouwde omgeving' plaats. Schrijf je nu in! En kom alles te weten over onze nieuwe aanpak voor het slimmer, goedkoper en efficiënter verduurzamen van de gebouwde omgeving

In navolging van het eerder dit jaar uitgebrachte TNO paper 'In de volgende versnelling naar een klimaatneutrale gebouwde omgeving', gaan we in dit gelijknamige webinar concreet in op de door TNO voorgestelde 'contingentenaanpak'. Een aanpak om slimmer, goedkoper en sneller een klimaatneutrale gebouwde omgeving te bewerkstelligen. 

Programma

  • Een korte visie op de problematiek bij de energietransitie in de gebouwde omgeving.
  • Toelichting op de nieuwe werkwijze in de verduurzaming van gebouwen: hoe zorgt de contingentenaanpak voor versnelling.
  • Hoe de contingentenaanpak succesvol kan worden geïmplementeerd: wat is nodig en wat betekent dit om dit in de praktijk op te zetten? En wat is de uitwerking van deze aanpak op de sector, overheid en burger?

Dé uitdaging tussen nu en 2050? 8 miljoen gebouwen en woningen verduurzamen met als doel een CO2 neutrale gebouwde omgeving in 2050. Een doelstelling die met het huidige verduurzamings-tempo niet haalbaar is.

Samen met Maarten van Poelgeest, voorzitter van het Uitvoeringsoverleg Gebouwde Omgeving van het Klimaatakkoord, en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven werpen we licht op de contingentenaanpak en de verwachte uitwerking hiervan op burgers, overheid en de sector.

Op zoek naar meer informatie over webinar of whitepaper?

Neem dan contact op met Sten de Wit

Contact opnemen
Kennis

In de versnelling voor een klimaatneutrale gebouwde omgeving in 2050

Nederland staat voor een grote uitdaging. In het Klimaatakkoord is afgesproken dat de gebouwde omgeving in 2050 CO2-neutraal moet zijn. De komende 29 jaar moeten daarom zeven miljoen huizen en één miljoen... Lees verder
TNO Insights

Het verduurzamen van woningen: AI biedt nieuwe inzichten en kansen

08 maart 2021
De verduurzaming van woningen gaat in ons land nog niet erg voortvarend. Veel gebouweigenaren zijn nog zoekende naar wat de beste oplossing is. En aanbieders van verduurzamingsoplossingen hebben moeite... Lees verder
Nieuws

Energietransitie gebouwde omgeving kan sneller en goedkoper

26 februari 2021
De energietransitie in de gebouwde omgeving gaat te langzaam. De klimaatdoelen voor 2050 dreigen hierdoor niet te worden gehaald. TNO stelt daarom een aanpak voor gebaseerd op groepen van gebouwen met... Lees verder
Agenda
Contact

Dr. ir. Sten de Wit

  • Energie
  • Bouw

Volg TNO op social media

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.