Event

Webinar: Doorbraak in schreeuwend personeelstekort

24 mei 2022

Hoe kunnen we het tekort aan structureel inzetbaar personeel reduceren? Hoe kunnen we voorkomen dat de personeelstekorten onze gezondheid, veiligheid en productiviteit nog verder in gevaar brengen? Waarom lukt het niet dit op te lossen? Met welke nieuwe manier van werken en doen kunnen we dit samen aanpakken?

Meld je gratis aan voor het webinar op 24 mei van 11:00 tot 12:00

Het webinar vindt plaats op dinsdag 24 mei 2022 (11:00 – 12:00 uur). Meld je gratis aan en praat met ons mee over het doorbreken van het schreeuwend personeelstekort.

Panelleden webinar

In dit webinar geven TNO-collega’s Dr. Esther Oprins, Drs. Marjoleine ’t Hart en Prof. Steven Dhondt, auteurs van de whitepaper: 'Doorbraak in schreeuwend personeelstekort vraagt nieuw perspectief', een toelichting op de systeemaanpak voor een toekomstbestendige totaaloplossing. Uitgangspunt is ‘one size does not fil all’. Om personeelstekorten substantieel te reduceren hebben organisaties – overheid én bedrijfsleven - een optimale balans nodig tussen technologie, duurzame inzetbaarheid van personeel, en arbeidsorganisatie.

Esther Oprins is Principal Consultant bij TNO Defensie en Veiligheid, afdeling Human Behavior & Training en ze heeft een onderwijskundige achtergrond. Zij doet onderzoek naar innovatieve leeroplossingen, personeelsselectie en andere complexe personele vraagstukken binnen het veiligheidsdomein. Sinds 2017 is zij programmamanager van grote meerjarige onderzoeksprogramma’s over flexibel leren en ontwikkelen bij Defensie en de politie.

Marjoleine ’t Hart heeft een achtergrond in communicatiewetenschap (specialisatie gedragsbeïnvloeding) en is senior research consultant bij TNO Defensie en Veiligheid, afdeling Networked Organisations. Zij heeft de afgelopen 15 jaar voor Defensie en politie verschillende onderzoeken geleid naar de inzetbaarheid en ontwikkeling van de high risk professional met thema’s als mentale veerkracht, adaptiviteit en leiderschap.

Steven Dhondt is arbeids- en organisatiesocioloog. Hij is senior research scientist bij TNO Healthy Living. Hij is ook hoogleraar aan de KU Leuven (België) op het onderwerp van veranderingsmanagement. Binnen TNO coördineert hij verschillende grote onderzoeken naar werk, nieuwe technologie en nieuwe organisatievormen. Ondermeer is hij de wetenschappelijke coördinator van de Europese projecten H2020 Beyond 4.0 en H2020 GI-NI.

Gastspreker Yvonne van der Pasch is werkzaam als operationeel specialist bij team Forensische Opsporing (FO) Zeeland-West-Brabant en heeft een achtergrond in HRM en Bedrijfskunde. In haar rol als lid van het Kernteam Werving & Selectie FO draagt zij bij aan de kwaliteit en ontwikkeling van FO, zowel op regionaal als landelijk niveau.

Vragen?

Neem direct op met Esther Oprins

Contact opnemen
Ons werk

Doorbraak in schreeuwend personeelstekort

Nederland worstelt met een groeiend personeelstekort. Dit zet niet alleen een rem op de economische groei, maar kan ook onze veiligheid in gevaar brengen. Denk bijvoorbeeld aan het dreigend tekort aan... Lees verder
Agenda
Contact

Dr. Esther Oprins