Event

Workshop Flexible Manufacturing

Delft • 11 mei 2022

Op 11 mei 2022 om 13.30 uur vindt de workshop Flexibele Manufacturing plaats in Delft. De toekomst vraagt om kleine series tot zelfs enkelstuks produceren op bestelling van individuele klanten tegen massaproductiekosten. Hiervoor zijn productiesystemen nodig die grote mate van flexibiliteit kennen en in staat zijn met zeer kleine foutmarges te produceren.

Wil jij hier mee aan de slag?

Maak ons je interesse in deze (kosteloze) workshop Flexible Manufacturing kenbaar

Contact

Wat is flexible Manufacturing?

Flexible Manufacturing behelst een set aan technieken en methoden die verdere automatisering mogelijk maken in omgevingen van ‘high mix, low volume’. Het betreft een sterk opkomende set aan technieken welke klaar zijn om breder te worden geïmplementeerd in de industrie.

Graag helpen we de industrie deze volgende stap te maken. Om te beginnen met Flexible Manufacturing in het bedrijf, om verder op te schalen met deze bewezen technieken, of zelfs om door te groeien tot het niveau van topspeler. Tegelijk willen we vragen beantwoorden zoals

 • Waar te beginnen?
 • Hoe becijfer ik de business case?
 • Hoe kan ik makkelijk opschalen of uitbreiden?
 • Wie helpt mij daarbij?

In een 4 tal workshops wordt je hierin meegenomen door experts van TNO, Wederic en een groep van integratoren. De eerste vindt plaats op 11 mei om 13.30 uur te Delft.

Workshops

Dit zal worden gedaan in de vorm van een 4-tal (parallelle) workshops, met 4 relevante onderwerpen voor Flexible Manufacturing:

 1. Business case analyse, om te helpen beslissen en te kiezen;
 2. Robots, om geautomatiseerd te produceren;
 3. Data en sensoren, om informatie over productie te benutten en fouten te vermijden;
 4. Vision toepassingen, om van camerasystemen en beeldverwerking te profiteren.

Tijdens de workshop wordt een actieve bijdrage gevraagd. Daarnaast zul je kennis maken met vakgenoten binnen andere industriële ondernemingen; van middenbedrijf tot grootbedrijf. En daarnaast met een aantal integratoren op dit vlak.

Wanneer:

Woensdagmiddag 11 mei a.s., vanaf 13.30 uur te Delft. De inloop is vanaf 13.00 uur.

Uitkomst

We proberen een vergezicht te geven wat mogelijk is, maar geven juist ook veel mogelijkheden dichtbij, die nu op te pakken en in te zetten zijn.

Netwerkborrel

We sluiten af met een netwerkborrel, gelijk ook een moment om andere vragen te kunnen stellen over eventueel andere onderwerpen binnen Flexible Manufacturing.

Wil jij hier mee aan de slag?

Maak ons je interesse in deze (kosteloze) workshop Flexible Manufacturing kenbaar

Contact
In samenwerking met Hi Delta!, Wederic en Smitzh
Roadmap

Smart Industry voor verdienvermogen en werkgelegenheid

Optimaal gebruikmaken van digitalisering. Producten, machines en mensen slim aan elkaar koppelen. De allernieuwste productietechnologieën inzetten. Dat is Smart Industry. Alleen door zo te werk te gaan... Lees verder
Ons werk

Flexible Manufacturing: met slimme robotica sneller en foutloos produceren

De productie van enkelstuks mogelijk maken tegen de kostprijs van massaproductie. Daar draait het om bij Flexible Manufacturing. Met als belangrijkste uitdagingen dat intelligente robotica, software, slimme... Lees verder
Agenda
Contact

Gregor van Baars

 • Opto-mechatronics
 • Smart industry
 • Automisation
 • Robotisation