Informatietype:
Evenement
Thema:
Weerbare jeugd en ouderschap
Unit:
Healthy Living & Work

Startkwalificering Stoere Schildpadden trainer

Stoere Schildpadden is een wetenschappelijk onderbouwde preventieve groepstraining voor kleuters (kinderen van 4 tot en met 6 jaar) van wie de ouders gescheiden zijn.  Na deelname aan deze training ontvang je de startkwalificering tot Stoere Schildpadden trainer.

Startdatum:
Tijd:
09:00 -
Locatie:
Sylviusweg, Leiden
Kosten:
795 Euro Excl. BTW (excl. 62,50 Euro materialen)
Stoere_schildpadden_JdeWit-06112023-1420
Logo Stoere Schildpadden ™

Over Stoere Schildpadden

Stoere Schildpadden is een wetenschappelijk onderbouwde preventieve groepstraining voor kleuters (kinderen van 4 tot en met 6 jaar) van wie de ouders gescheiden zijn. De interventie is bedoeld om kinderen beter om te laten gaan met veranderingen tijdens en na de scheiding, en richt zich op het verbeteren van de mentale weerbaarheid van kinderen. Zie www.stoereschildpadden.nl.

De kwalificering tot Stoere Schildpadden trainer bestaat uit twee bijeenkomsten en bouwt voort op de kwalificering tot Dappere Dino’s trainer (www.dapperedino.nl). De eerste bijeenkomst op donderdag 30 mei 2024 (± 9.00 - 14.00 uur) vormt de startkwalificering waarmee de trainer een startkwalificatie krijgt. Deze bijeenkomst bestaat uit 5 blokken. In deze blokken worden de theoretische basisprincipes achter Stoere Schildpadden besproken, is er aandacht voor de specifieke leeftijdsgroep 4-6 jaar, wordt er geoefend met de uitvoering van het programma en met handpop Sam. Ook is er een blok betreffende praktische zaken. Met de startkwalificatie kan een trainer (samen met een co-trainer) een eerste Stoere Schildpadden groep beginnen.

Tijdens de uitvoering van de eerste groep kan de trainer zich aanmelden voor deelname aan supervisie/coaching (via beeldbellen). Tijdens de coaching is er aandacht voor het leertraject en de leerdoelen van de trainer. Waar loopt de trainer tegenaan, hoe gaat de trainer om met lastige situaties? Voor de terugkombijeenkomst is het van belang dat iedere deelnemer een beeldopname tijdens een bijeenkomst maakt ten behoeve van intervisie.

Trainerscertificaten (“licenties”) worden uitgereikt op basis van deelname aan de startkwalificering, het begeleiden van tenminste een Stoere Schildpadden groep (inclusief intake, ouderavond en eindevaluatie) en deelname aan de terugkombijeenkomst met intervisie aan de hand van dit beeldfragment. Licenties zijn twee jaar geldig. Licenties worden verlengd door:

  • Iedere twee jaar tenminste een Stoere Schildpadden groep te geven;

  • Eens per twee jaar deel te nemen aan de jaarlijkse landelijke terugkombijeenkomst, inclusief inhoudelijke workshop en intervisie op basis van eigen videobeelden.

Doelgroep

De Stoere Schildpadden startkwalificering tot trainer is alleen beschikbaar voor professionals met een Dappere Dino’s startkwalificatie of licentie. Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJeugd.nl) heeft aan de Stoere Schildpadden kwalificering voor jeugdprofessionals 48 accreditatiepunten toegekend (SKJ211556). Punten worden verkregen na licensering tijdens de terugkombijeenkomst.

Kosten

795 Euro Excl. BTW (excl. 62,50 Euro materialen).

De prijs is voor de startkwalificatiebijeenkomst én terugkomochtend, inclusief opleidingsmaterialen, coaching en intervisie op basis van beeldfragmenten. De inbegrepen opleidingsmaterialen bestaan uit een aanvulling voor je opleidingsmap en een trainershandleiding. Daarnaast dient voor het uitvoeren van de Stoere Schildpadden ook een Stoere Schildpadden materialenset te worden aangeschaft van 62,50 Euro excl. BTW (deze laatste is benodigd voor de uitvoering van groepen, niet noodzakelijk per trainer omdat deze gedeeld kan worden).

Locatie training

Meer over Stoere Schildpadden

Laat je verder inspireren

14 resultaten, getoond 1 - 5

Startkwalificering dappere dino’s en stoere schildpadden 7 en 8 november 2024

Informatietype:
Evenement
Op donderdag en vrijdag 7 en 8 november 2024 start een nieuwe startkwalificatie-2-daagse tot Dappere Dino’s  en Stoere Schildpadden trainer.
Startdatum:
-
Locatie:
TNO | Leiden - Sylviusweg 71

Terugkombijeenkomst voor stoere schildpadden en dappere dino’s trainers op 6 juni 2024

Informatietype:
Evenement
Startdatum:
Locatie:
Utrecht

Startkwalificering tot ScheidingsATLAS trainer vrijdag 15 november 2024

Informatietype:
Evenement
Startdatum:
Locatie:
TNO | Leiden - Sylviusweg 71

Terugkombijeenkomst voor ScheidingsATLAS trainers

Informatietype:
Evenement
Startdatum:
Locatie:
TNO | Leiden - Sylviusweg 71

Pesten terugdringen met anti-pestprogramma PRIMA

Informatietype:
Project
25 september 2023