Event

Startkwalificering tot Stoere Schildpadden trainer op 2 februari 2023

TNO | Leiden • 02 feb 2023

Op donderdag 2 februari 2023 start een nieuwe startkwalificering tot Stoere Schildpadden trainer.

Meld u aan voor de startkwalificering tot Stoere Schildpadden trainer op donderdag 2 februari '23

Aanmelden
Logo Stoere Schildpadden ™

Stoere Schildpadden is een wetenschappelijk onderbouwde preventieve groepstraining voor kleuters (kinderen van 4 tot en met 6 jaar) van wie de ouders gescheiden zijn. De interventie is bedoeld om kinderen beter om te laten gaan met veranderingen tijdens en na de scheiding, en richt zich op het verbeteren van de mentale weerbaarheid van kinderen. Zie www.stoereschildpadden.nl.

De opleiding tot Stoere Schildpadden trainer bestaat uit twee keer (ruim) een halve dag en bouwt voort op de kwalificering tot Dappere Dino’s-Trainer (www.dapperedino.nl). De eerste bijeenkomst op donderdag 2 februari 2023 (9.00-13.30 uur) vormt de startkwalificering waarmee de trainer een startkwalificatie krijgt. Dit dagdeel bestaat uit 5 blokken. In deze blokken worden de theoretische basisprincipes achter Stoere Schildpadden besproken, is er aandacht voor de specifieke leeftijdsgroep 4-6 jaar, wordt er geoefend met de uitvoering van het programma en met handpop Sam. Ook is er een blok betreffende praktische zaken. Met de startkwalificatie kan een trainer een eerste Stoere Schildpadden-groep beginnen.

Tijdens de uitvoering van de eerste groep heeft elke trainer recht op eenmalige telefonische supervisie (30 minuten). Tijdens de supervisie is er aandacht voor het leertraject en de leerdoelen van de trainer. Waar loopt de trainer tegenaan, hoe gaat de trainer om met lastige situaties? Voor de terugkombijeenkomst is het van belang dat iedere deelnemer een beeldopname van een bijeenkomst maakt ten behoeve van intervisie.
Trainerscertificaten worden uitgereikt op basis van deelname aan de twee opleidingsdagdelen en van dit videofragment. Tijdens de terugkombijeenkomst kunnen verder ervaringen uitgewisseld worden met medetrainers.

Doelgroep

De Stoere Schildpadden startkwalificering tot trainer is alleen beschikbaar voor professionals met een Dappere Dino’s startkwalificatie of licentie. Stoere Schildpadden-trainers ontvangen bij certificering 448 SKJ registratiepunten.

Kosten

695 Euro Excl. BTW (excl. 55 Euro materialen).

De prijs is voor de startkwalificatiebijeenkomst én terugkomochtend, inclusief opleidingsmaterialen, telefonische coaching en intervisie op basis van beeldfragmenten. De inbegrepen opleidingsmaterialen bestaan uit een aanvulling voor je opleidingsmap en een trainershandleiding. Daarnaast dient voor het uitvoeren van de Stoere Schildpadden ook een Stoere Schildpadden materialenset te worden aangeschaft van 55 Euro excl. BTW (deze laatste is benodigd voor de uitvoering van groepen, niet noodzakelijk per trainer omdat deze gedeeld kan worden).

Locatie Leiden - Schipholweg

Schipholweg 77
2316 ZL Leiden

Ons werk

Preventieve aanpak echtscheidingsproblematiek

Ruim één op de drie huwelijken eindigt in een scheiding. Daarnaast zijn er ook veel volwassenen die een samenwoonrelatie verbreken. Dit betreft vaak jonge mensen die nog maar kort samen waren, maar ook... Lees verder
Agenda
Contact

Dr. Mariska Klein Velderman

  • Echtscheiding
  • Jeugd
  • Weerbaarheid
  • Preventie
  • Psychosociale ontwikkeling