Neurodiversiteit bij TNO

De neurodiversiteit-community van TNO staat in het teken van de diversiteit van de menselijke hersenen en geest. Neurodiversiteit geeft uitdagingen voor wie het betreft, maar wij zien het vooral als een variatie in de manier van denken en werken die een breed spectrum aan waardevolle talenten en kwaliteiten toevoegt in ons werk bij TNO. We vinden het belangrijk dat iedereen zich vrij voelt om diens werk te doen op de manier die het best bij de persoon past.

Doel en activiteiten

We dragen actief bij aan het creëren van een werkomgeving waarin iedereen zich thuis voelt, kan functioneren en zich kan ontwikkelen zoals past bij de manier waarop die diverse hersenen werken. We organiseren activiteiten om elkaar te ontmoeten en om ervaringen en kennis te delen. We doen dit als community en samen met ander TNO communities. We vinden het belangrijk dat onze groep een open karakter heeft en iedereen is daarom welkom.

We helpen en ondersteunen niet alleen elkaar, maar zoeken bewust de interactie op met alle collega's. Want in de samenwerking gaat het niet alleen om wat we denken - de ideeën, oplossingen en meningen die we aandragen - maar ook om hoe we denken, waarbij we de verschillende manieren erkennen waarop onze hersenen informatie verwerken en omzetten.