Jaarverslag

Al ruim 80 jaar ondersteunen onze medewerkers bedrijven, overheden en organisaties effectief met innovaties die welzijn en welvaart verhogen. Stimuleren van kennis en innovatie is cruciaal om de concurrentiekracht van bedrijven en het welzijn van onze samenleving duurzaam te versterken.

Impact

Voor TNO was 2016 inhoudelijk en financieel een succesvol jaar. Resultaat, samenwerkingsverbanden en organisatorische basis zijn versterkt na een periode van reorganisaties en herstructurering. In 2016 kon de blik weer op de toekomst worden gericht. De resultaten zijn te vinden in het digitale jaarverslag 2016.

Financieel

Door scherpere bedrijfsvoering, verhoogde efficiency en verdere focus op onze kerntaak kan TNO over 2016 een positief resultaat van 14,1 miljoen euro noteren. Hiermee kan TNO een deel van de reorganisatiekosten van de afgelopen jaren in verband met de teruggelopen rijksbijdrage, compenseren. In het resultaat is een eenmalige non-cash bate van 5,5 miljoen opgenomen inzake de invoering van de vennootschapsbelastingplicht voor overheidsondernemingen.

Innovatie

TNO zet de ramen en deuren wagenwijd open voor partners en de samenleving. Steeds vaker gaat TNO langdurige samenwerkingsverbanden aan met universiteiten, overheden en bedrijfsleven om de maatschappelijke en economische meerwaarde van innovatie te gebruiken. Samen werken wij aan innovaties die het verschil maken. Wij investeren in innovatie voor meer concurrentiekracht van het Nederlands bedrijfsleven en het verhogen van het welzijn van onze samenleving.

Digitaal TNO Jaarverslag

Lees het jaarverslag
Downloads
Downloads
Nieuws

Overgangsjaar 2016: blik op toekomst

27 maart 2017
Voor TNO was 2016 inhoudelijk en financieel een succesvol jaar. Resultaat, samenwerkingsverbanden en organisatorische basis zijn versterkt na een periode van reorganisaties en herstructurering. 2016 was... Lees verder
Communicatie-uitingen over ons werk

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren.