Jaarverslag

Al meer dan 85 jaar verbindt TNO mensen en kennis om innovaties te creëren die de concurrentiekracht van bedrijven en het welzijn van de samenleving duurzaam versterken. Dat is onze missie en daar werken wij, de ruim 3200 professionals van TNO, dagelijks aan.

Van krimp naar groei

TNO kijkt terug op een goed jaar. Na jaren van krimp is de trend gekeerd en wordt er weer geïnvesteerd. Daarmee komt meer ruimte beschikbaar om maatschappelijke uitdagingen aan te pakken en de innovatieve slagkracht van het Nederlandse bedrijfsleven te vergroten. Dat is ook hard nodig. Innovatie is cruciaal om de grote uitdagingen van de 21e eeuw aan te kunnen, zoals klimaatverandering, mobiliteit en veiligheid.

Paul de Krom, CEO van TNO: “TNO is verheugd over de extra investeringen van het kabinet in toegepast onderzoek. Daarmee kunnen elf programma’s worden gefinancierd. Twee voorbeelden van onderwerpen die extra aandacht hebben, zijn onderzoek naar kunstmatige intelligentie en innovaties om onze wijken aardgasvrij te maken. TNO wil met de elf programma’s helpen om de grote maatschappelijke vraagstukken van de 21e eeuw op te lossen.”

Impact

De kern van wat TNO doet, is het realiseren van impact: de toepassing van door TNO ontwikkelde kennis. “De multidisciplinariteit van TNO is één van onze grootste toegevoegde waarden bij het oplossen van maatschappelijke uitdagingen.” Innovatie vindt vooral plaats op de kruispunten tussen verschillende wetenschappelijke disciplines, in langjarige samenwerkingsverbanden met onderliggende financiering. “Uitgaand van de vraag uit de samenleving zoekt TNO in samenwerking met de beste partners naar integrale oplossingen”, aldus de TNO bestuursvoorzitter.

Digitaal TNO Jaarverslag

Lees het jaarverslag
Algemeen

Missie en strategie

TNO verbindt mensen en kennis om innovaties te creëren die de concurrentiekracht van bedrijven en het welzijn van de samenleving duurzaam versterken. Dat is onze missie en daar werken wij, de ruim 3200... Lees verder
Nieuws

TNO Jaarverslag 2018: van krimp naar groei

09 april 2019
TNO kijkt terug op een goed jaar. Na jaren van krimp is de trend gekeerd en wordt er weer geïnvesteerd. Daarmee komt meer ruimte beschikbaar om maatschappelijke uitdagingen aan te pakken en de innovatieve... Lees verder
Downloads
Downloads

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.