Jaarverslag

Al 85 jaar verbindt TNO mensen en kennis om innovaties te creëren die de concurrentiekracht van bedrijven en het welzijn van de samenleving duurzaam versterken. Dat is onze missie en daar werken wij, de ruim 3200 professionals van TNO, dagelijks aan.

TNO volop in beweging

TNO kijkt terug op een bewogen jaar. Er zijn belangrijke innovaties gerealiseerd, die een bijdrage leveren aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen. Tegelijkertijd is het een lastig operationeel jaar geweest. De toekomst ziet er echter veelbelovend uit. Zo staan er in het regeerakkoord na jaren van bezuinigingen weer extra investeringen gepland voor toegepast onderzoek. En met een nieuwe robuuste organisatie en strategie is het fundament gelegd voor een TNO dat snel en adequaat op nieuwe ontwikkelingen kan inspelen. Het komende jaar zal de nadruk liggen op de uitvoering daarvan.

Impact

De kern van wat TNO doet, is het realiseren van impact: de toepassing van door TNO ontwikkelde kennis. “De multidisciplinariteit van TNO is één van onze grootste toegevoegde waarden bij het oplossen van maatschappelijke uitdagingen.” Innovatie vindt vooral plaats op de kruispunten tussen verschillende wetenschappelijke disciplines, in langjarige samenwerkingsverbanden met onderliggende financiering. “TNO wil in 2021 hét vliegwiel zijn voor innovatie in Nederland. Uitgaand van de vraag uit de samenleving zoekt TNO in samenwerking met de beste partners naar  integrale oplossingen”, aldus de TNO bestuursvoorzitter in het strategisch plan.

Digitaal TNO Jaarverslag

Lees het jaarverslag
Algemeen

Missie en strategie

TNO verbindt mensen en kennis om innovaties te creëren die de concurrentiekracht van bedrijven en het welzijn van de samenleving duurzaam versterken. Dat is onze missie en daar werken wij, de ruim 3200... Lees verder
Nieuws

TNO sluit 2017 af met nieuwe organisatie en bescheiden operationeel resultaat

30 maart 2018
In 2017 is het nieuwe Strategisch Plan 2018-2021 ‘Vliegwiel voor innovatie in Nederland’ vastgesteld en aangeboden aan de minister van Economische Zaken. Het is onder meer gebaseerd op een uitgebreide... Lees verder
Downloads
Downloads
Communicatie-uitingen over ons werk

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.