Jaarverslag

Al meer dan 85 jaar verbindt TNO mensen en kennis om innovaties te creëren die de concurrentiekracht van bedrijven en het welzijn van de samenleving duurzaam versterken. Dat is onze missie en daar werken wij, de ruim 3400 professionals van TNO, dagelijks aan.

Succesvol 2019 voor TNO

TNO kijkt terug op een succesvol jaar waarin actief werd bijgedragen aan de totstandkoming en verdere invulling van het missiegedreven innovatiebeleid. De extra investeringen van het kabinet stelden TNO in staat te groeien, de bijdragen aan het realiseren van de missies (op het gebied van duurzaamheid, veiligheid en gezondheid) te vergroten en het jaar af te sluiten met een positief resultaat.

Cijfers

Het positief resultaat 2019 van € 15,4 miljoen (in 2018 € 1 miljoen[1]) is substantieel beïnvloed door eenmalige baten, groei samenhangend met de verhoging van de Rijksbijdrage en een sterk verbeterd resultaat uit deelnemingen.

Groei en Impact

TNO is goed op weg om het strategisch plan te realiseren. Nieuwe investeringen werden in gang gezet (locatie Petten) of afgerond (locatie Ypenburg). Tegelijkertijd is er geen reden om achterover te leunen. TNO ziet dat Nederland en Europa staan voor grote uitdagingen op het gebied van klimaat, energie, duurzaamheid, veiligheid, gezondheid en mobiliteit. Innovatie kan daarbij een belangrijke rol spelen. De ontwikkelingen in de wereld – ook op technologiegebied – gaan razendsnel. Het afgelopen jaar heeft TNO veel aandacht geschonken aan de verdere ontwikkeling van hightech-sleuteltechnologieën zoals AI, quantumcomputing, nanotechnologie, optomechatronica en ruimtevaart.

Paul de Krom, CEO van TNO: “het TNO Technology transfer programma heeft inmiddels geleid tot de start van 19 nieuwe bedrijven, waarvan 6 in 2019. Deze bedrijven bieden werk aan bijna 130 medewerkers en vertegenwoordigen een economische waarde van 57 miljoen Euro. Daarmee is het TNO Tech Transfer Programma in drie jaar uitgegroeid tot één van de meest succesvolle van Europa”.

Digitaal TNO Jaarverslag

Lees het Jaarverslag 2019
Algemeen

Missie en strategie

TNO verbindt mensen en kennis om innovaties te creëren die de concurrentiekracht van bedrijven en het welzijn van de samenleving duurzaam versterken. Dat is onze missie en daar werken wij, de ruim 3400... Lees verder
Nieuws

Succesvol 2019 voor TNO

16 april 2020
De TNO Raad van Bestuur kijkt terug op een succesvol jaar. TNO droeg actief bij aan de totstandkoming en verdere invulling van het missiegedreven innovatiebeleid. De extra investeringen van het kabinet... Lees verder
Downloads
Communicatie-uitingen over ons werk
Contact

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.