nieuws

Prof. dr. P.J. Werkhoven Chief Scientific Officer bij TNO

12 apr 2019

Prof. dr. P.J (Peter) Werkhoven (1959) is door de Minister van Economische Zaken en Klimaat voorgedragen, bij benoeming door de Kroon, tot lid van de Raad van Bestuur van TNO. Prof. Werkhoven zal binnen de Raad van Bestuur van TNO de positie van Chief Scientific Officer (CSO) gaan bekleden als opvolger van Prof. Keurentjes.

Prof. Werkhoven startte zijn loopbaan bij TNO vijfentwintig jaar geleden als onderzoeker in Soesterberg. Sinds dat moment heeft hij diverse functies binnen TNO bekleed waaronder research manager, directeur van het business center Multimedia en Telecommunicatie, directeur van de corporate ICT staf, research directeur van de divisie Defensie & Veiligheid en managing director van het expertisegebied Technical Sciences. Laatstelijk was hij Corporate Science Director TNO.

Zeer ervaren

Naast zijn functies bij TNO is Prof. Werkhoven ook wetenschappelijk actief. Sinds 2001 is hij hoogleraar, eerst aan de Universiteit van Amsterdam en sinds 2006 als hoogleraar Multimodal interactions in Virtual Environments aan de Universiteit in Utrecht.

De voordracht van Prof. Werkhoven is het resultaat van een uitgebreide in- en externe search. Paul de Krom, CEO van TNO: "We zijn erg blij dat Peter Werkhoven bereid is om de Raad van Bestuur weer op volle sterkte te brengen. Met Peter halen we als Raad van Bestuur een zeer ervaren collega in huis, die zowel de wetenschapswereld als TNO als geen ander kent."

Peter Werkhoven: "Ik voel mij buitengewoon trots en uitgedaagd om als CSO mee te mogen bouwen aan onze internationaal prominente organisatie van bijzonder inspirerende, innovatie-gedreven onderzoekers!"

Algemeen

Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur is belast met het besturen van de organisatie en heeft alle bevoegdheden, voor zover die niet bij of krachtens de TNO-wet aan andere organen is opgedragen. De Raad van Bestuur bestaat... Lees verder
Nieuws
Contact

Drs. Maarten Lörtzer

  • persvoorlichting
  • woordvoerder
  • media
  • voorlichter
  • pers

Mediavragen?

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.