MARIN (Maritiem Research Instituut Nederland)

De zee is een uitdaging voor mens en machine. Onderzoeksinstituut MARIN (Maritiem Research Instituut Nederland) biedt de maritieme en offshore-industrie en overheid gedegen kennis en onafhankelijk onderzoek.

Met gebruik van de nieuwste testfaciliteiten, waregroottemetingen en simulatoren en in samenwerking met een uitgebreid innovatie- en researchnetwerk realiseert MARIN haar doel: de ontwikkeling van schonere, veiligere en slimmere schepen en maritieme constructies. Het is dan ook geen verrassing dat TNO vaak de samenwerking aangaat met MARIN bij grote projecten met internationale impact. Ook nationaal werken de twee organisaties samen in de Topsectoren.

De juiste combinatie

TNO en MARIN werken al meer dan 40 jaar samen aan belangrijke internationale projecten en revolutionaire ontwikkelingen voor de sector. TNO beschikt over kennis en expertise op het gebied van onder andere systemen voor motoraandrijving, navigatie, systeemefficiëntie en op het gebied van constructie respons, simulaties en productie. MARIN beschikt over faciliteiten en mogelijkheden voor onderzoek naar aspecten van de hydrodynamica resulterend in bewegingsmodellen en belastingen. Samen vormen we een sterk team dat maritieme problematiek en ontwikkeling van alle kanten belicht.

CRS: een perfect voorbeeld

In 1969 heeft MARIN het initiatief genomen voor een lange termijn project genaamd Coöperatieve Research Ships (CRS). Hoewel het oorspronkelijk de bedoeling was om algemene gegevens te verzamelen over hydrodynamica en de daarmee samenhangende problemen van met name grote schepen, is CRS tegenwoordig een toonaangevende internationale organisatie waarvan 26 bedrijven lid zijn die samen projecten uitvoeren op een breed maritiem domein. TNO beschouwt het als een eer om een bijdrage te leveren aan de activiteiten en het onderzoek van CRS.

Het juiste perspectief

TNO en MARIN worden elk afzonderlijk als kennisleider op hun terreinen beschouwd en beide organisaties erkennen het belang van samenwerking en innovatie op wereldwijde schaal. De toekomst van de maritieme sector ligt niet in de handen van bedrijven met een gesloten werkwijze, het zijn de bedrijven die samenwerken die de toekomst zullen bepalen. TNO is trots op de samenwerking met een gerespecteerde en gerenommeerde organisatie als MARIN.

Voor meer informatie ga naar de MARIN website

MARIN
Roadmap

Maritime & Offshore: voor duurzamer gebruik van onze oceanen

Om de groeiende wereldbevolking van voedsel te kunnen blijven voorzien, worden schone oceanen steeds belangrijker. TNO werkt daarom voortdurend aan nieuwe technieken om bijvoorbeeld slimmer te vissen,... Lees verder

Partners van TNO

Jan Hoegee MSc

Contact

Jan Hoegee MSc

  • director
  • maritime
  • offshore
  • oil & gas
  • sustainable
E-mail

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren.