Ontmoetingen in het Gamelab

Leuk hoor die Games maar zou het wel werken binnen mijn organisatie? Wat voor soort game zou ik nodig hebben en wat kost het? Ik wil op speelse wijze met mijn ketenpartners interacteren. Herkent u zich hierin, dan ontmoeten wij u graag in het Gamelab.

Wat is het?

Het Game Lab is een inspirerende omgeving waar men onder leiding van Gamedeskundigen zelf ervaring op kan doen met Applied Games. Dit helpt u de kracht van Applied Games voor uw specifieke situatie te leren kennen en benutten. Door vraag en aanbod interactief bij elkaar te brengen kunt u uw innovatie sturen.

Wat kan ik verwachten?

Sessies in het Gamelab zijn altijd op maat gesneden. De basis wordt gevormd door een aantal in de praktijk beproefde modules die naar behoeften aangevuld kunnen worden met nieuwe elementen tot een effectief draaiboek van de sessie. Vast element is altijd het spelen van een game.

Onze modules

  • Kennismaking Applied Games. Een eerste verkenning van de applied gaming wereld. U ziet en ervaart wat games voor andere organisaties betekenen.
  • Van Behoefte naar Vraag. Hierbij wordt op vaak speelse en soms confronterende wijze uw concrete vraag helder gemaakt.
  • Doorbraaksessie. Tijdens deze sessie worden vraag en aanbod interactief bij elkaar gebracht. Dat leidt tot heldere vaak onverwachte inzichten.
  • Samenwerken loont. Een sessie waarin u met uw ketenpartners in een aantal games spelenderwijze leert hoe u effectiever kunt samenwerken.
  • Pressure cooker game ontwerp. In korte tijd wordt een prototype game ontwikkeld.
  • Masterclass Applied Gaming. Een hands-on cursus waarbij u leert hoe meer uit games te halen.
  • Testen en valideren. Is uw game geschikt voor het beoogde doel?

Dennis Coetsier, trekker van het Gamelab, informeert u graag over de mogelijkheden. Na een intakegesprek verzorgen wij een passende aanbieding voor een boeiende gamesessie.

Welke partijen staan er achter het Gamelab?

Het Gamelab is een initiatief het Value Centrum Applied Games. In het VCAG werken kennisinstellingen, gamebedrijven en gebruikersorganisaties samen. Initiatiefnemers zijn TNO, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) en Dutch Game Garden (DGG). Het gamelab is gevestigd bij TNO te Soesterberg.

Partners van TNO
Contact

Ing. Dennis Coetsier