Wij richten ons op tien maatschappelijke aandachtsgebieden.
TNO werkt veel samen met bedrijven, overheden en andere organisaties. Onze kennis en expertise is gericht op toepassing met en voor anderen.
We ontwikkelen kennis niet om de kennis, maar om de praktische toepassing.
TNO biedt je de kans om grensverleggend werk te doen en klanten en samenleving te helpen met innovatieve, praktische, slimme oplossingen.
Op TNO Insights lees je verdiepende interviews en artikelen. Laat je inspireren door de innovaties van TNO!
In Parlement en Wetenschap werkt de Tweede Kamer samen met De Jonge Akademie, de KNAW, de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU), de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), TNO en de Vereniging van Universiteiten (VSNU).
De samenwerking startte in 2011, werd geformaliseerd in 2014 (convenant) en geïntensiveerd in 2019. Per 1 januari 2019 is TNO toegetreden tot het samenwerkingsverband en is de inzet van de wetenschapsorganisaties geïntensiveerd: van 0,5 fte tot 1,5 fte. In januari 2020 voegde de NFU zich bij de deelnemende wetenschapsorganisaties.
Tijdens een informele, besloten ontbijtbijeenkomst spreken wetenschappers met Tweede Kamerleden over een actueel onderwerp. Wetenschappers belichten dit onderwerp vanuit verschillende disciplines en invalshoeken. Kamerleden gebruiken de informatie voor het parlementaire debat. Een ontbijtbijeenkomst wordt meestal voorbereid met een position paper van de deelnemende wetenschappers.
Kamercommissies kunnen een wetenschappelijke factsheet aanvragen over een specifiek onderwerp. Wetenschappers kunnen ook eigener beweging een factsheet opstellen. De factsheet bevat een actueel overzicht van wetenschappelijke kennis over het onderwerp in kwestie en verwijzingen naar bronnen en andere publicaties.
Een netwerkverkenning biedt Kamercommissies een overzicht van wetenschappers met kennis op een specifiek gebied. De netwerkverkenning kan bijvoorbeeld worden gebruikt ter voorbereiding op een rondetafelgesprek, hoorzitting of ontbijtbijeenkomst. De netwerkverkenning wordt ook regelmatig gebruikt voor de selectie van auteurs van de wetenschappelijke factsheet (zie boven).
De vraag is verzonden! Je ontvangt binnenkort een bevestigingsmail.
Er is helaas iets misgegaan. Probeer het later opnieuw!
De vraag is verzonden! Je ontvangt binnenkort een bevestigingsmail.
Er is helaas iets misgegaan. Probeer het later opnieuw!
Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden.