Shared Research Programme Biorizon
Het gehele onderzoeksgebied gedekt
Aromaten zijn een belangrijke grondstof voor de chemische industrie en zijn goed voor 40% van deze markt. Momenteel worden ze uitsluitend geproduceerd op basis van fossiele grondstoffen, wat leidt tot een aanzienlijke CO2-uitstoot. De ontwikkeling van biobased aromaten zal de afhankelijkheid van aardolie verkleinen en de CO2-uitstoot verminderen.
Sinds 2013 werken het Nederlandse TNO en het Vlaamse VITO op de Green Chemistry Campus in Bergen op Zoom aan technologie voor de ontwikkeling van aromatenproductie op basis van biomassa. TNO richt zich op aromaten gemaakt van suikers, zoals die in biologisch afval voorkomen. VITO doet onderzoek naar bio-aromaten op basis van lignine, de stof die hout zijn sterkte geeft. TNO en VITO werken beide aan functionele aromaten: chemicaliën met specifieke eigenschappen die zoveel mogelijk van de inherente functionaliteit van biomassa behouden, met mogelijk een positieve businesscase als resultaat. Ook doet TNO thermochemisch onderzoek naar de productie van bio-aromaten. Daarmee is het gehele onderzoeksgebied met betrekking tot de ontwikkeling van bio-aromaten gedekt. De partners verwachten dat dit Biorizon nog aantrekkelijker zal maken voor het bedrijfsleven.
Partner worden?
Internationale leiders op het gebied van grondstoffen, conversie, apparatuur en eindproducten worden uitgenodigd om zich aan te sluiten bij de Biorizon-community, die is gebaseerd op de ‘open innovatie’-methodologie.
Biorizon bij Booming Brabant
Geïnteresseerd of partner worden?
Neem contact op met Biorizon
Sustainable Chemical Industry
Een duurzame chemische industrie die bijdraagt aan een duurzame samenleving. Daarvoor maakt TNO zich sterk onder de noemer ‘Sustainable Chemical Industry’. Met innovatief onderzoek in publiek-private... Lees verderBiorizon als nieuwe weg naar bio-aromaten
TNO en VITO werken samen om de CO2 footprint te verminderen. Door technologieën te ontwikkelen en op te schalen. Zo kan de commerciële productie van aromatische verbindingen uit biologisch afval in 2025... Lees verder
- Onze werkwijze
- Expertise
- Vind een TNO'er
- Octrooien en Licenties
- Octrooioverzicht
- Licentieaanbod
- Computernetwerkbescherming
- Vraaggestuurde TV in DSL-netwerken
- Wagenziekte indicator
- Vervaardiging van functionele weefsels en vezels
- Beeldstabilisatie
- Invers multiplexen voor dataoverdracht
- Werkwijze voor de extractie van een semantische parameter
- Beweging van een meervoudig camerasysteem
- Bewegend object met een verbeterde resolutie
- Werkwijze voor het verwerken van een reeks kleurenbeelden
- Detecting Moving Objects from a Moving Camera
- Versterker met gecompenseerde gate-voorspanning
- Verborgen objecten vinden met elektromagnetische golven
- Beeldbewerkingsapparaat
- TNO als partner voor het MKB
- Partners van TNO
- TNO in Europa
- PhD Community
Dr. Hans van der Pol
- Circulaire Economie & Milieu
Neem contact op met Dr. Hans van der Pol
De vraag is verzonden! Je ontvangt binnenkort een bevestigingsmail.
Er is helaas iets misgegaan. Probeer het later opnieuw.