Strategic innovation programmes TNO en Wageningen UR

Wageningen UR Food & Biobased Research (FBR) en TNO hebben als doelstelling in de toekomst hun kennis en expertise te bundelen op het gebied van voedsel-, voedings- en biobased-onderzoek. Dit biedt marktpartijen en overheid meerwaarde doordat zij maar bij één loket hoeven aan te kloppen om gebruik te kunnen maken van de complementaire expertises van TNO en Food & Biobased Research.

Op 1 april 2015 zijn officieel de eerste twee programma’s van start gegaan waarin die één-loket functie voor toegepast onderzoek nadrukkelijk tot uiting komt. Deze zogenoemde Strategic Innovation Programmes (SIPs) zijn: ‘Customised processed food for quality and health’ en ‘Biorefinery for raw material availability and flexibility’.

Door samenwerking en bundeling van complementaire expertises en faciliteiten van TNO en Wageningen UR Food & Biobased Research hebben marktpartijen nog beter toegang tot de beste toegepaste kennis. Daarnaast wordt met deze gezamenlijke programmering de toegepaste kennispositie van Nederland op het gebied van voedsel, voeding en biobased onderzoek verder versterkt. De innovatieprogramma’s richten zich op alle spelers in het domein, zowel het bedrijfsleven (MKB en grote bedrijven) als overheden en zowel nationaal als internationaal. Later dit jaar zal de samenwerking mogelijk worden uitgebreid naar andere gerelateerde onderzoeksvelden, zoals veiligheid en authenticiteit van voedsel.

Deze samenwerking is een resultante van het Grand Design Topsector Agri&Food dat in 2014 werd ondertekend door de Raden van Bestuur van Wageningen UR en TNO en het Ministerie van Economische zaken. Diverse Nederlandse bedrijven ondersteunen deze samenwerking.

Samenwerken door middel van projecten

Samenwerking vindt plaats in de vorm van concrete projecten waarin de industrie samen met de betrokken kennisinstellingen aan innovaties werkt binnen vastgestelde doelstellingen. Wilt u meer weten over deelname in deze innovatieprogramma’s of projecten? Neem dan contact met ons op.

Roadmap

Food & Nutrition: van ingrediënt tot consument

Gezonde voeding draagt bij aan gezondheid en vermindert welvaartsziekten als obesitas en diabetes. TNO ondersteunt bedrijven bij het ontwikkelen en produceren van gezonde voeding en veilige en duurzame... Lees verder
Nieuws

Wageningen UR en TNO bundelen onderzoekscapaciteit

19 november 2014
TNO en Wageningen UR bundelen vanaf 1 januari 2015 hun kennis en expertise op het gebied van voedsel-, voedings- en biobased-onderzoek. Zij doen dat om meer waarde voor marktpartijen en overheid te kunnen... Lees verder
Onze partner
Nieuws

Partners gezocht voor onderzoek naar oligosachariden

24 april 2015
Op 1 april 2015 is het innovatieprogramma ‘Biorefinery for raw materials and flexibility’ van Wageningen UR Food & Biobased Research en TNO van start gegaan. Binnen dit programma start een uniek project... Lees verder

Partners van TNO

Dr. Ronald Visschers

Contact

Dr. Ronald Visschers

E-mail

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren.