Value Center Applied Games

Leuke Game, maar werkt hij wel? Wij bewijzen het!

Het Value Centre Applied Games (VCAG) brengt gamebedrijven, gebruikersorganisaties en kennisinstellingen samen en creëert nieuwe standaarden voor uitstekend applied game ontwerp. Het is een platform voor samenwerking, kennisuitwisseling en wetenschappelijke validatie van playful design en gameconcepten in domeinen als zorg, educatie en veiligheid. Het VCAG staat open voor samenwerking met andere organisaties.

Het Waardewiel

Alleen goed ontworpen games zullen doen wat ze moeten doen. Gamebedrijven, gebruikersorganisaties en kennisinstellingen moeten samenwerken om doorbraken te creëren in de creatie, ontwerp en validatie van applied games in verschillende domeinen. Gemeenschappelijke waardecreatie is de sleutel. Het doel is waarde genereren voor organisaties met een maatschappelijke taak door hen te helpen bij het vinden van creatieve opleidings- en trainingsmogelijkheden. Het VCAG biedt producten en diensten voor vraagarticulatie, design for purpose en validatie. Zo draagt het VCAG bij aan de ontwikkeling van de beste applied games van Europa.

Meer weten?

Het VCAG is een initiatief van TNO, de HKU (Hogeschool voor de Kunsten, Utrecht) en Dutch Game Garden. Het VCAG is onderdeel van het Growing Games programma.

Ga voor meer informatie naar de Value Center Applied Games website

VCAG

Partners van TNO
Contact

Ir. Christiaan van den Berg