Direct naar de inhoud

Europese samenwerking voor wereldwijde en nationale vooruitgang

De maatschappelijke uitdagingen waar we mee geconfronteerd worden houden niet op bij onze grenzen. Van digitalisering tot klimaatverandering, van geopolitieke ontwikkelingen tot het coronavirus: samenwerking is de sleutel tot het vinden van oplossingen die een betere, veiligere en meer verbonden wereld mogelijk maken. Daarom houdt TNO zich bezig met Europees onderzoek in samenwerkingsverband  om maatschappelijke en economische impact mogelijk te maken.

We investeren in EU-brede kansen, van beleidsvorming tot technologische innovatie, omdat stakeholders op het gebied van onderzoek en innovatie in EU-verband samen antwoorden kunnen vinden op de meest uitdagende vragen van vandaag.

Hoe we samenwerking in Europa versterken?

Lees hier over The 2nd RTO Innovation Summit ‘Industrial Technologies of the Future’.

Ga naar website

Europees onderzoek en innovatie met impact

De prioriteiten van de Europese Commissie zijn onder meer de Europese Green Deal, een digitale toekomst en een economie die werkt voor mensen. Onderzoek en innovatie op EU-niveau kunnen gevolgen hebben voor  de levens van miljoenen mensen. Bovendien kan Europese O&I een leidende rol spelen op het wereldtoneel waarbij Europese waarden centraal staan.

TNO ziet Europees onderzoek als een belangrijke multiplier. Hoewel lokale ontwikkelingen kunnen helpen om stapsgewijze vooruitgang te boeken, bieden samenwerkingsverbanden op EU-niveau TNO veel nieuwe kansen.

Deze omvatten gedeelde kennisontwikkeling, een uitdagende en inspirerende werkomgeving voor TNO-medewerkers, concurrerende financiering, nieuwe netwerken en impact die bijdragen aan het vermogen van TNO om een ​​kennisbasis van wereldklasse voor de Nederlandse economie en samenleving in stand te houden. Het is onze rol om de betrokkenheid van Nederlandse industriële partners, met name het MKB, bij de Europese O&I-arena te ondersteunen en te faciliteren.

Bijdragen aan Europees onderzoek en innovatie

TNO is actief op elk niveau van projectontwikkeling in de EU. Van beleidsbesprekingen in Brussel tot de ontwikkeling van EU-projectkaders tot de uitvoering van grensoverschrijdende samenwerkingen voor een sterkere maatschappelijke ontwikkeling. TNO levert een actieve bijdrage aan KP7, Horizon 2020 - in het bijzonder via haar Europese samenwerkingsverbanden.

Samen met EARTO en Neth-ER draagt ​​TNO bij aan discussies over hoe onderzoek, ontwikkeling en innovatie in het nieuwe onderzoeksprogramma van Horizon Europa (2021-2027) zo impactvol mogelijk gemaakt kunnen worden.

Zo versterken we niet alleen de Europa-brede innovatievoorstellen, maar ook onze eigen innovatiestrategie en de Nederlandse economie. We verzekeren ook onze positie als leider in missiegericht beleid: innovatie benaderen vanuit het perspectief van de maatschappelijke uitdaging die het aangaat, in plaats van vanuit een positie van technology push.

Strategische samenwerking voor impactvolle RD&I

In het verlengde van ons werk aan Horizon Europa werkt TNO actief aan structurele en geprogrammeerde samenwerking met Europese partners in de vorm van fieldlabs, joint innovation centres (JIC), innovatiehubs, consortia die Europese kaderprogrammaprojecten uitvoeren en publiek-private samenwerkingen. We zijn ervan overtuigd dat dit - gecombineerd met onze eigen individuele projecten - de beste manier is om de enorme innovatie-uitdagingen ​​aan te pakken.

Samen sterker worden

TNO benadert innovatie op een systematische en holistische manier. Deze benadering reikt veel verder dan "technologie omwille van de technologie" en onderzoekt alle aspecten van ons leven - inclusief de ethische en sociale vragen over hoe de technologie wordt toegepast en gebruikt.

We werken samen met multidisciplinaire teams en streven ernaar om complete oplossingen te ontwikkelen die rekening houden met menselijke factoren, zakelijke en sociale behoeften en met het overheidsbeleid.

TNO blijft thought leader in de voorhoede van EU-samenwerkingsprojecten. Dit zorgt ervoor dat onze impact op de industrie en op de samenleving krachtig, relevant en duurzaam is. Daarmee kunnen we onze strategische richting en die van de EU samen blijven versterken.

Locatie Brussel

Aarlenstraat 22
B-1050 Brussel
België

Samenwerken met TNO
Contact

Volg TNO op social media

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.