Beluister de podcast: Hybride werken

Hoe organiseer je dat zo, dat het voordelen heeft voor zowel werknemers als werkgevers?

5 juli 2022 • 1 min leestijd

Hybride werken: veel mensen willen het, veel organisaties worstelen ermee. Glenn van der Burg, Noortje Wiezer (TNO) en Willem van Rheenen (ArboUnie) gaan erover in gesprek in de podcast.

75% van de werknemers die de afgelopen twee jaar thuisgewerkt heeft, heeft de voordelen hiervan ervaren en wil graag een deel van hun werktijd ook thuis blijven werken. Organisaties zien ook de voordelen van het combineren van het werken op de vaste werkplek met het werken thuis, het hybride werken. Maar hoe organiseer je dat? Hoe zorg je er voor dat werknemers de voordelen van thuiswerken en op kantoor werken optimaal ervaren. En wat zijn de nadelen? Welke afspraken maak je met elkaar? Hoe geef je leiding aan een hybride team, hoe blijf je verbonden met je collega’s?

75% van de werknemers die de afgelopen twee jaar thuisgewerkt heeft, heeft de voordelen hiervan ervaren en wil graag een deel van hun werktijd ook thuis blijven werken.

Glenn van der Burg gaat hierover in gesprek met Noortje Wiezer, Principal consultant Werk & Gezondheid bij TNO en Willem van Rheenen, Hoogleraar Engagement & Productivity aan de Nyenrode Business Universiteit en Chief Health Officer bij ArboUnie.

TNO doet onderzoek naar de ontwikkelingen in werk en werkomstandigheden en het welbevinden van medewerkers in Nederland. We volgen een groep organisaties en hun transitie naar hybride werken en de ervaringen van hun medewerkers met hybride werken. Samen met deze organisaties leren we wat werkt en wat niet. Met de lessen die we hieruit trekken, kunnen we andere organisaties ondersteunen die dezelfde transitie inzetten.

Gaat jouw organisatie hybride werken en heb je behoefte aan een partij die met je meekijkt en adviseert in deze ontwikkeling? Neem dan contact met ons op.