Nationale veiligheid

Samen met partners in het veiligheidsdomein staat TNO pal voor de veiligheid in Nederland. Het vizier is daarbij gericht op een aantal thema’s. En nu de ontwikkelingen steeds sneller gaan, is het meer dan ooit zaak om bestaande technologie aan nieuwe innovaties te koppelen.

Nationale veiligheid: 5 thema's in het vizier

Nieuwe ontwikkelingen bieden kansen en bedreigen. Door onderzoek en innovaties borgen we met partners de nationale veiligheid van Nederland op 5 thema's.

Volg de laatste ontwikkelingen

9 resultaten, getoond 1 t/m 5

TRESSPASS: onderzoek naar risicogestuurde grenscontroles

Informatietype:
Nieuws
9 maart 2023

TRESSPASS, een Europese onderzoeksproject naar risicogestuurde grenscontroles. Het blijkt dat er in vergelijking met de huidige manier van grenscontrole meer mogelijkheden zijn om het proces van grenscontrole te optimaliseren met voordelen voor reizigers en grenswachters.

Naar een toekomst bestendig bewaken en beveiligen

Informatietype:
Nieuws
2 november 2022

In Doorn kwamen ruim honderd mensen bijeen om de tussenresultaten te delen van het vierjarige programma “Adaptief Bewaken & Beveiligen in stedelijk gebied”. In dit programma dat in 2020 is gestart, onderzoekt TNO,  samen met de Koninklijke Marechaussee én de Nationale Politie hoe de praktijk van Bewaken en Beveiligen meer toekomstbestendig kan worden.

Handboek voor hulp bij opsporing

Informatietype:
Nieuws
1 november 2022

Iedereen kan een bijdrage leven aan opsporing. Maar hoe kunnen politie en burger(organisaties) samen onze veiligheid en rechtvaardigheid garanderen? Het nieuwe TNO handboek ‘Eerste Hulp bij Opsporing – Handboek Burgerdetectives’ biedt hulp.

FEDICE - eenvoudig en veilig digitale informatie delen

Informatietype:
Nieuws
27 september 2021
FEDICE – Federated Digital Collaboration Environment – zorgt ervoor dat Defensie en partners eenvoudig, beheersbaar en veilig digitaal informatie kunnen delen.

Eerste analyse zonder onderlinge datadeling

Informatietype:
Nieuws
17 september 2021
Primeur! Gevoelige data uit meerdere bronnen analyseren zonder deze data te hoeven delen: het is bewezen in de praktijk. Lees wat dit betekent voor de toekomst.