Het verhaal van Mukta Mariwala

mukta_mariwala_500x500

De combinatie van IT-kennis en meedenken met de klant komt als projectmanager goed van pas.’

Mukta Mariwala

Project Manager IT

‘Elke maand hetzelfde doen, dat vind ik te monotoon. Als projectmanager bij IT in de serviceorganisatie heb ik veel wisselende projecten en is er steeds een nieuwe uitdaging. TNO werkt aan vernieuwing, en dat zie ik zeker terug bij IT. We blijven écht bij.’

Mukta Mariwala startte haar carrière in IT in 2000 als softwareontwikkelaar in India. ‘Al gauw werd gezien dat ik talent had voor leiderschap, communicatie en het motiveren van mensen.’ Daarna heeft ze verschillende rollen ingevuld zoals scrum master, servicemanager en programma manager. Ze is nu projectmanager IT bij TNO.

Deel van groter geheel

‘In mijn werk ben ik deel van een groter geheel: collega’s werken hard aan innovaties voor mens en milieu. Ik ondersteun ze bijvoorbeeld met allerlei IT-oplossingen en tools. Ik ontwikkel de innovaties niet zelf, ik maak het wel mede mogelijk.

Balans

De combinatie van IT-kennis en meedenken met de klant komt als projectmanager goed van pas. Ik bekijk steeds: wat wil de klant, waarom en welke wetgeving komt daarbij kijken? En natuurlijk: wat is er technisch mogelijk? Het is soms ook zoeken naar de juiste balans tussen gebruikersvriendelijkheid en veiligheid bijvoorbeeld.

Stresstest

Het meest trots ben ik op de recente stresstest die we draaiden. We hebben geoefend of we, bij een calamiteit, ervoor kunnen zorgen dat kritieke software-processen gewoon blijven draaien. Superbelangrijk!

Samen groeien

Ik mis het niet om zelf als ontwikkelaar te werken. Het leuke aan deze rol is dat je kunt uitzoomen. Als solution architect of developer kun je juist helemaal in een onderwerp verdiepen. Het is dan aan mij als projectmanager om te zorgen dat teamleden niet van het doel afwijken. Ik bewaak de scope van het project, de budgetten en ook het proces. Het leukste vind ik het werken in een heel gedreven team. Samen leren en groeien - dat geeft me werkplezier. Dat vind ik echt bijzonder aan werken bij TNO.’