Ons werk

Digitale daadkracht - Cyberoperaties in 2035

Om ook in de toekomst over voldoende cybercapaciteit te beschikken, is het noodzakelijk hier tijdig op voorbereid te zijn. Wat heeft Defensie nodig om zich digitaal te beschermen tegen cyberaanvallen van morgen en daarna? 

Download hier de whitepaper

Digitale daadkracht - cyberoperaties in 2035

Download

Cyberspace is na land, zee, lucht en de ruimte het vijfde operationele domein van de krijgsmacht. Ook hier treedt Defensie op om de veiligheidsbelangen van Nederland te beschermen. Daarom ontwikkelt ons land operationele cybercapaciteiten.

TNO belicht in het whitepaper “Digitale daadkracht – cyberoperaties in 2035” een toekomstbeeld van methoden en capaciteiten die samen de digitale inzetbaarheid van Defensie in 2035 zouden kunnen vormgeven: capaciteiten voor bescherming, slagkracht en doorzettingsvermogen in het cyberdomein.

Om dit te kunnen realiseren is samenwerking in een ‘gouden ecosysteem’ van Defensie, defensie- én cybersecurityindustrie en kennisinstellingen essentieel. TNO gaat naar aanleiding van dit visiestuk graag een strategische dialoog aan met Defensie, de defensie- en cybersecurity industrie en kennisinstellingen over de opbouw van de geavanceerde Nederlandse cybercapaciteiten van de toekomst.

Wilt u meepraten? Neem dan contact op met Patrick de Graaf

Contact opnemen
Thema

Meer tech? Slimmere cybersecurity!

Zie het voor je: autonome voertuigen die alleen maar veilige verbindingen met hun omgeving aangaan, altijd de beste behandeling in het ziekenhuis waarbij je privacy gewaarborgd blijft, zorgeloos online... Lees verder
Ons werk

De juiste tools voor een effectieve opsporing & bestrijding van cybercrime

TNO helpt politie en opsporingsdiensten om cybercrime en gedigitaliseerde criminaliteit te bestrijden. Onze wereld digitaliseert met een sneltreinvaart, maar met die digitalisering groeit ook cybercriminaliteit... Lees verder
Ons werk

Cyberworkforce development: het menselijke aspect van werken in het cyberdomein

TNO biedt geïntegreerde aanpak voor de opbouw van een professionele cyberworkforce op maat. Lees verder
Ons werk

Digitale weerbaarheid van wapensystemen

Hoe we de inzetbaarheid van onze wapenplatforms beschermen door een geavanceerd digitaal pantser. Fysieke onverwoestbaarheid is in de 21e eeuw niet meer voldoende om de continuïteit van militaire operaties... Lees verder

Contact

Volg TNO op social media

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.