Van experimenteren kun je leren. Vergroot de kans op succes door concepten vóór implementatie te toetsen aan de praktijk. Dit kan met Concept Development through Experimentation (CD&E). Militaire organisaties en het bedrijfsleven hebben veel baat bij deze leerzame en constructieve manier van experimenteren.

Een onbekend beveiligingsconcept, een nieuwe werkwijze voor crisisbeheersing of het aanschaffen van materieel: CD&E zorgt voor innovatie en slagvaardigheid bij organisaties. Wij creëren een creatieve denk-en-doe omgeving, u levert uw mensen. Met CD&E haalt u maximaal rendement uit uw bedrijfsinvestering.

Voordelen van CD&E

  • Creëert draagvlak onder betrokkenen
  • Verschaft inzicht over de invloed van mensen, middelen en omgeving
  • Verbetert onderlinge communicatie en resultaten
  • Toetst concepten voor implementatie op haalbaarheid
  • Bereikt effectievere organisatieveranderingen

Werkwijze CD&E

We gebruiken Concept Maturity Levels (CML) om het proces te structureren. Met behulp van deze tool creëren wij draagvlak onder medewerkers, toetsen wij ideeën in de praktijk en geven wij eigenaarschap aan uw mensen.

CML structureert het proces

Uw medewerkers doorlopen actief verschillende fasen van conceptontwikkeling en worden uitgedaagd om plannen te ontwikkelen. Zij dragen de verandering. De deelnemers volgen geen standaard route maar wisselen fasen van conceptontwikkeling af met experimenten. Ze werken concepten uit tot in detail. In de experimentele fase toetsen ze ideeën in de praktijk. Dit maakt vervolgens de invloed van mensen, middelen en omgeving zichtbaar. TNO verwerkt feedback vóór implementatie en sluit ongewenste invloeden zo veel mogelijk buiten. 

Succescase Ministerie van Defensie

Voor het Ministerie van Defensie ontwikkelde TNO een virtuele wereld waarin mensen met wapensystemen en nieuwe communicatievormen kunnen experimenteren. Hiermee bespaart Defensie veel tijd en geld.
Lees hier meer over op: TNO ACE: Advanced CD&E Environment.

Daarom kiest u voor TNO

TNO heeft ervaring in het begeleiden van organisatieveranderingen bij militaire organisaties en in het bedrijfsleven. In het vormgeven van CD&E processen is TNO internationaal toonaangevend. Onder andere door introductie van Concept Maturity Levels die het CD&E-proces beter structureren. Waarin TNO uniek is, is de combinatie van zeer brede domeinkennis van de klant, moderne simulatie infrastructuur en sterk conceptuele denkers. Daarom kan TNO unieke concepten ontwikkelen en u deze zelf laten ervaren.

Meer weten?

Wilt u meer weten over Concept Development through Experimentation? Of over de tool Concept Maturity Level? Heeft u een vraag over de aanschaf van materiaal, de inzet van middelen, logistieke planning of commandovoering? Neem contact met ons op.

Ons werk

TNO ACE: Advanced CD&E Environment

Het testen van nieuwe technologieën en concepten door Defensie in een realistische omgeving is een geldverslindende operatie: het vereist de inzet van veel mensen en middelen. TNO heeft daarom 'TNO ACE'... Lees verder
Ons werk

Simulatie van wapensystemen op land, zee en in de lucht

Complexe wapensystemen testen en analyseren, te land, ter zee of in de lucht. TNO biedt deze mogelijkheden met de beproefde simulatiesoftware JROADS. Lees verder
Downloads

Contact