De bescherming en het overlevingsvermogen van troepen en materieel in combinatie met het effectief kunnen inzetten van vuurkracht zijn essentiele operationele capaciteiten die een militaire missie tot een succes maken.

TNO ondersteunt zowel Defensie(s) als de defensie-industrie met toepasbaar onderzoek. Zo onderzoekt TNO onder andere het beschermingsniveau van de uitgestegen soldaat en voert kwetsbaarheidsanalyses uit aan militaire voertuigen, schepen en compounds. Met experimenteel onderzoek en predictiemodellen identificeren we vroegtijdig hiaten. Hiermee kunnen verbeteringen adequaat worden doorgevoerd.

Ten aanzien van effectieve en - voor eigen troepen - veilige inzet van vuurkracht ondersteunt TNO met unieke kennis en kunde met betrekking tot energetische materialen, munities en missiles waarbij het totale wapensysteem centraal staat.

TNO beschikt ook over unieke testfaciliteiten om beschermingsproducten en munitie voor fabrikanten te testen en te evalueren. Daarnaast is TNO een innovatiepartner voor productvernieuwing voor de industrie.

Ons werk

Beheersen en analyseren van wapensystemen

Een toenemend aantal klanten van TNO, zoals het Ministerie van Defensie en een aantal partijen in de wereldwijde defensie-industrie, ervaart een afname in gevoel van veiligheid. De stijgende behoefte... Lees verder
TNO Insights

Licht als verdediging? Laser haalt ongewenste drones neer

19 mei 2020
Bijna 300.000 kilometer per seconde. Dat is de lichtsnelheid, en dus ook de snelheid van laserlicht. Sneller dan welk projectiel dan ook. Daarbij is een laser nauwkeurig en trefzeker. En zo zou je bijvoorbeeld... Lees verder

Contact

Dr. ir. Louk Absil