Neem contact op met Soledad van Eijk ›
Het Carnot lab is een faciliteit waar TNO met de industrie concepten voor een duurzame industriële warmtehuishouding ontwikkelt en richting implementatie brengt. Het gaat hierbij om technologie voor warmtepompen en -opslag, concepten voor restwarmteconversie en directe elektrische proceswarmte (Power2Heat). De technologie wordt ontwikkeld onder relevante industriële (hoge temperatuur)condities. Het Carnot lab faciliteert de technologieontwikkeling door de juiste condities te creëren op verschillende schaalgroottes, variërend van labschaal tot pilotinstallaties – tot 2 megawatt (MW) thermische output. Het lab bevat state of the art meetapparatuur en software-modellen om de technologieontwikkeling te ondersteunen.
Deze faciliteit is mede mogelijk gemaakt door subsidie van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.
Experts van TNO hebben diepgaande kennis van (industriële) warmtepompen en –opslagtechnologie, toepassing in industriële processen en geothermie. Ook werkt het kennisinstituut samen met andere kennisinstellingen en universiteiten. In het Carnot lab komen kennis, infrastructuur en technologieontwikkeling bij elkaar op een laagdrempelige manier. Het is de toegangspoort tot kennis & infrastructuur voor alle warmteconversie & opslagtechnologie gerelateerde ontwikkelingen.
Door diepgaande kennis bij de TNO-experts van industriële warmtehuishouding én de mogelijkheid technologie voor een bredere range aan condities te ontwikkelen en te testen dan in een industriële omgeving mogelijk is in het Carnot lab, is TNO dé partner voor de maakindustrie die technologieën op de markt wil brengen en voor eindgebruikers die hun warmtehuishouding willen verduurzamen. Samen met partners onderzoekt en ontwikkelt TNO nieuwe technologieën en concepten en helpt deze in de praktijk te brengen. Dit stelt de Nederlandse industrie in staat de transformatie richting een CO2 neutrale industrie in 2050 mogelijk te maken. Ook kan het Nederlandse bedrijfsleven hierin voorop lopen en zich met innovatieve producten onderscheiden op de wereldmarkt.
De vraag is verzonden! Je ontvangt binnenkort een bevestigingsmail.
Er is helaas iets misgegaan. Probeer het later opnieuw!