SMITZH is de Smart Industry Hub van Zuid-Holland en wil de maakbedrijven ondersteunen bij het automatiseren, robotiseren en digitaliseren van hun productie. SMITZH staat dan ook voor ‘Smart Manufacturing: Industriële Toepassing in Zuid-Holland’.

Het stimuleren van samenwerking tussen Fieldlabs, maakbedrijven, TNO en kennis- en onderwijsinstellingen binnen SMITZH helpt bedrijven hun concurrentiepositie te versterken en de regio Zuid-Holland zich hierdoor economisch verder te ontwikkelen.

De aanpak bij SMITZH is erop gericht om die partijen te betrekken die op cruciale punten verandering stimuleren en waarmaken. Zij maken ruimte om innovaties te laten ontstaan en te zorgen voor een goede voedingsbodem om die innovatie te laten groeien, zodat deze geïmplementeerd kan worden en waarde krijgt voor bedrijven én de maatschappij. Die aanpak noemen we bij TNO: Orchestrating Innovation.

Voor SMITZH zijn de initiatiefnemers de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH), Provincie Zuid-Holland, InnovationQuarter en TNO. Zij maken gezamenlijk de ruimte om te innoveren door een visie te formuleren in samenwerking met Fieldlabs en bedrijven, door financiering te organiseren en door constant het programma te evalueren op het effect.

Ons werk

Smart and Connected Factory: data gebruiken om de fabriek te verbeteren

Veel maakbedrijven zijn op zoek naar manieren om first-time right en flexibel unieke producten te produceren tegen een prijs die kan concurreren met massaproductie. Smart Industry biedt kansen om dit... Lees verder
Contact

Lotte de Groen, MSc

  • Orchestrating innovation
  • Duurzame ecosysteem ontwikkeling