Aardobservatie

Informatie die gegenereerd wordt door satellieten, is een sleutelbron voor communicatie, navigatie en het vaststellen van aardse bronnen. Deze informatie speelt een cruciale rol bij het vaststellen en voorspellen van bedreigingen voor de aarde en haar bewoners, zoals natuurrampen, extreme weersomstandigheden, klimaatverandering en vervuiling.

Nieuwe whitepaper: Risicobeperking bij escalatie in de ruimte

Vier aanbevelingen om minder kwetsbaar te worden bij satellietuitval

Nu lezen

Spectrometers van TNO bieden, bij het observeren van de aarde, unieke oplossingen van wereldniveau: GOME, SCIAMACHY en OMI doen momenteel dienst in missies van ESA en NASA voor onderzoek naar klimaat en luchtkwaliteit. TROPOMI (Tropospheric Ozone-Monitoring Instrument) is de sleutel tot toekomstig klimaatonderzoek.

Nieuws

Nieuwe technologie monitort luchtkwaliteit steden

05 juli 2019
TNO, Airbus Defense & Space Netherlands en S & T starten een samenwerking om innovatieve technologieën te ontwikkelen die steden overal ter wereld kunnen gebruiken om de luchtkwaliteit te monitoren.... Lees verder

Space & Scientific Instrumentation
Contact

Dr. Andy Court

  • Space
  • Earth Observation
  • Business Development
E-mail

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.