Kees Buijsrogge

Kees Buijsrogge

Functie:
Director Space & Scientific Instrumentation
Kees Buijsrogge

Bij mij kun je terecht om te bespreken hoe je kunt aansluiten bij de langetermijnroadmap van TNO voor ruimtevaart & wetenschappelijke instrumentatie. Als directeur ben ik verantwoordelijk voor de strategische visie van de unit en zie ik erop toe dat de doelstellingen van de unit aansluiten bij de behoeften van de samenleving én bij de doelen van TNO.

Daarnaast breng ik internationale stakeholders en overheden in contact met het Nederlandse hightech-ecosysteem op dit terrein.

Ik houd me vooral bezig met de afstemming tussen de portefeuille Ruimtevaart & Wetenschappelijke Instrumentatie en de behoeften van overheden, instellingen en bedrijven. Aan de hand van onze strategische koers voor satellietcommunicatie, aardobservatie en astronomie waarborg ik dat onze doelstellingen blijven aansluiten bij de doelen van TNO, de behoeften van de samenleving en de uitdagingen waar onze stakeholders voor staan.

Verder zie ik erop toe dat het team zich richt op maatschappelijke uitdagingen en verbetering van de Nederlandse concurrentiepositie. Daarbij adviseer ik ook overheden over beleidsbeslissingen, uiteenlopend van luchtverontreiniging en milieu tot kennis van het heelal en goede breedbandcommunicatie. Ons streven is altijd om de invloed van het Nederlandse bedrijfsleven in internationale waardeketens te vergroten.

Naast mijn functie bij TNO ben ik lid van de Raad van Commissarissen van het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie en bestuurslid van SpaceNed. Ook zit ik in de Raad van Toezicht van het TU Delft Space Institute en in het bestuur van de Space Expo Noordwijk.

Delft - Stieltjesweg

Stieltjesweg 1
2628 CK Delft

Postadres

Postbus 155
2600 AD Delft