Ons werk

Monitor Draadloze Technologie

Met de Monitor Draadloze Technologie biedt TNO een degelijk, actueel en toegankelijk overzicht van de stand van zaken ten aanzien van de ontwikkeling en inzet van draadloze technologie. De Monitor Draadloze Technologie bedient verschillende doelgroepen bij overheid en bedrijfsleven in Nederland en is bedoeld voor lezers met een algemene achtergrond in de telecommunicatie. In principe worden vanuit een nationaal perspectief wereldwijde ontwikkelingen gevolgd.

Evenals in andere jaren bestaat de Monitor Draadloze Technologie uit twee schriftelijke rapportages. In de voorjaar-editie belicht TNO vooral een aantal draadloze technologieën vanuit voornamelijk technisch-inhoudelijk perspectief. De najaar-editie zal vooral gericht zijn op tendensen vanuit de gebruikers, providers, standaardisatie en nationale beleidsontwikkeling rond spectrumregelgeving.

Dit voorjaar is uit de verscheidenheid aan ontwikkelingen op het terrein van draadloze technologie gekozen voor Wi-Fi, Low-Power WANs, geavanceerde antennesystemen zoals deze zullen worden toegepast in 5G-netwerken en het delen van netwerkcapaciteit door 5G slicing technologie. Het laatste onderwerp in deze voorjaars-Monitor heeft betrekking op machine learning. Vaak wordt draadloze technologie gezien als enabler voor deze vorm van kunstmatige intelligentie. In deze editie wordt ingegaan op de vraag of machine learning ook een rol kan spelen bij de verbetering van draadloze technologie.

Download het TNO-rapport: Monitor Draadloze Technologie Voorjaar 2019

download
Contact

Ir. Ruud Overduin

  • netwerken
  • draadloze technologie
E-mail

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.