Data value center - smart industry

Thema:
Smart manufacturing

In het Data Value Center Smart Industry werkt TNO samen met partners om bedrijven te helpen bij de ontwikkeling van nieuwe diensten en verdienmodellen waarbij gebruik wordt gemaakt van data. Met het bundelen en toegankelijk maken van kennis, kunde, samenwerkingsverbanden en initiatieven wil het DVC-SI bijdragen aan een versnelde ontwikkeling van de data-economie.

Het initiatief is gericht op de maakindustrie, waar veel data worden gegenereerd in het productieproces, onderhoud en logistiek. Bedrijven kunnen bij het DVC-SI terecht voor voorlichting en workshops over de mogelijkheden van big data, open data en hun eigen data. Maar ook voor een quick-scan, advies op maat en experimenten met nieuwe verdienmodellen.

Door middel van een innovatie-voucher is het mogelijk om een eerste stap te zetten. Meer informatie is te vinden op www.smartindustry.nl/datavaluecenter of via Matthijs Punter (TNO).

Logo-van-DVC-SI
Logo van DVC-SI

Laat je verder inspireren

8 resultaten, getoond 1 t/m 5

Manufacturing throughput and quality

Informatietype:
Artikel
Onder de noemer Digital Factory brengen we data, modellen en het bedrijfsproces bij elkaar en creëren we een Digital Twin.

Digital twinning: digitaal meten, is weten

Informatietype:
Artikel

Smart response: impact van innovaties meten

Informatietype:
Artikel

Smart work: hoe mens en machine effectief samenwerken

Informatietype:
Artikel

SMITZH: de smart industry hub van Zuid-Holland

Informatietype:
Artikel