Circulaire plastics
Om de uitputting van de aarde tegen te gaan en bij te dragen aan het klimaat is het terugdringen van plastic afval van groot belang. Wij maken het mogelijk om de plastics die we gebruiken, circulair te maken. TNO ontwikkelt scenariomodellen om richting te geven aan de circulaire transitie. Samen met onze partners werken we aan nieuwe productie- en recyclingtechnologieën.

Van kunststof afval naar circulaire kunststoffen
Wij onderzoeken circulaire plastics. Daarmee voorkomen we plastic afval en stimuleren we duurzame plasticproductie.
Volg de laatste ontwikkelingen
Circulaire economie door kwantificering van kunststofkwaliteit
De gamechanger in kunststofrecycling: TNO heeft een model ontwikkeld voor beter plastic recyclen: the Quality Model for Recycled Plastic.


TNO-blik op 2030: 50% van het plastic circulair
Onze ambitie voor 2030: 50% plastics circulair geproduceerd. Momenteel wordt nog 70% van de plastics verbrand. Dit kan snel beter. Ontdek hoe.


Autobanden en landbouwplastic met verpakkingen verrassend grootste bronnen microplastics
TNO's microplasticmodel heeft de grootste veroorzakers van microplastics in kaart gebracht. Ook is er inzicht voor maatregelen tegen microplastics.


124 miljoen voor aanpak van circulaire plastics
Het kabinet heeft de eerste fase van Circulaire Plastics NL definitief goedgekeurd en investeert 124 miljoen euro vanuit het Groeifonds. Met de uitvoering van Circulaire Plastics NL spannen de overheid, bedrijven en kennisinstellingen zich in voor het halen van de circulariteitsdoelen om 50% van alle plastics te recyclen in 2030. Ook streven ze ernaar dat er minder plastics naar de afvalverbranding gaan.
Fijnstof, een ongrijpbaar probleem, maar wat is fijnstof?

