Optische satellietcommunicatie

Satellieten die informatie naar de aarde verzenden via lasersignalen. Voor ons geen toekomstmuziek maar technologie waar we met ruim 30 onderzoekers aan werken. Ontdek wat we doen met satellietcommunicatie.

Laser-satellietcommunicatie biedt een oplossing voor groeiende vraag naar IoT

Laser-satellietcommunicatie is optische communicatie die gebruik maakt van satellieten. Satellieten verzenden informatie naar de aarde via lasersignalen, onzichtbare lichtsignalen.

Volg de laatste ontwikkelingen

4 resultaten, getoond 1 t/m 4

SmallCAT lasercommunicatiesysteem geleverd voor integratie in Noors ruimtevaartuig NORSAT-TD

Informatietype:
Nieuws
26 september 2022

SmallCAT gebruikt nieuwe optische communicatietechnologie om via satellieten informatie naar de aarde te verzenden. Deze technologie, die werkt met onzichtbare lichtsignalen, maakt veel snellere gegevensoverdracht mogelijk dan de radiofrequenties die momenteel overal voor communicatie worden gebruikt.

Data succesvol verstuurd via lasercommunicatie tussen optische grondstations over 10 km afstand

Informatietype:
Nieuws
13 september 2022

Geslaagde veldproef met optische lasercommunicatieverbinding over 10 km. Bij laser-satellietcommunicatie wordt gebruik gemaakt van satellieten die informatie verzenden naar de aarde in de vorm van onzichtbare lichtsignalen.

Optische satellietcommunicatie

Informatietype:
Artikel
Laser-satellietcommunicatie zou wel eens de oplossing kunnen zijn voor de groeiende vraag naar meer data. Ontdek hoe dit werkt en wat wij doen.

Ultra-veilige quantum- en satellietcommunicatie technologie

Informatietype:
Artikel
Experts in quantumtechnologie, space instrumentation en ICT onderzoeken quantum- en satellietcommunicatietechnologie voor ultra-veilige communicatie.