Informatietype:
Evenement
Thema:
Immersive human communication
Unit:
ICT, Strategy & Policy

Immersive Tech Week 2022

The Immersive Tech Week is verhuisd van Amsterdam naar Rotterdam, maar belooft opnieuw een van de belangrijkste Europese festivals over virtual, augmented en extended reality te worden. Ook ons team van TNO is aanwezig. Ben jij er ook bij?

Startdatum:
-
Tijd:
10:00 - 17:00
Locatie:
De Doelen, Rotterdam
Kosten:
Gratis beurspas: gebruik voucher 'ITW-TRADESHOW-FREE' / Conference Full Pass met korting (20% korting): gebruik voucher 'ITW-EXHB'.

Ben jij geïnteresseerd in de nieuwste VR-, AR- en XR-technologie en in praktische toepassingen ervan in de industrie, de gezondheidszorg, het onderwijs en entertainment?

Neem dan deel aan dit vijfdaagse programma vol inspirerende lezingen, onvergetelijke ervaringen en boeiende optredens. Internationale experts van hoog niveau presenteren opkomende technologieën uit het bedrijfsleven, de wetenschap en de kunsten.

Tijdens de Immersive Tech Week worden sprekers uitgenodigd om deel te nemen aan conferenties, lezingen, ronde tafels en panels IRL in de Doelen.

Sessies met TNO

Op donderdag 1 december zullen onze experts als sprekers aanwezig zijn op twee conferenties. We tonen de resultaten van 2 projecten over samenwerking en communicatie in AR en presenteren deze resultaten tijdens de conferentie.

Op welke conferentie zien we jou?

Look into the labs

Waar beginnen nieuwe technologieën? In deze sessie kijken we naar een aantal medialabs over de hele wereld en ontdekken we waar zij aan werken. Luister naar wetenschappers, uitvinders en onderzoekers die het snijvlak van technologie verkennen - van de toekomst van spatial computing tot op sensoren gebaseerde gebruikersinterfaces en door AI gegenereerde virtuele werelden en meer.

Met sprekers: Dr. Sylvie Dijkstra-Soudarissanane, Prof. Narcís Parés, Arno Freeke en Prof. Alexander Klippel. Moderator: Sile Sibanda.

  • Social XR: Dr. Sylvie Dijkstra-Soudarissanane is Senior Scientist bij TNO en richt haar onderzoek en expertise op netwerkgebaseerde XR mediaverwerking. Zij zal je meer vertellen over de vooruitgang in Social XR die de Metaverse voor iedereen toegankelijk maakt.

XR Open Forum: The metaverse meets the future of work

Dr. Omar Niamut is hoofdspreker op de conferentie 'The Metaverse meets the Future of Work (open forum talk)'.

Tijdens deze conferentie zal hij het hebben over enkele negatieve effecten van online 2D-videoconferenties, bespreken hoe deze kunnen worden ondervangen door metaverse-ontwikkelingen, en een aantal uitdagende hypotheses naar voren brengen over de rol van Europa bij het sturen op deze ontwikkelingen.

Bekijk het volledige programma

Bekijk het schema per dag.

Tradeshows

Van woensdag 30 november tot en met vrijdag 2 december opent de Tradeshow. Exposanten van toonaangevende bedrijven in technologie en innovaties zullen je technologische oplossingen tonen. Loop rond, ontmoet, vind nieuwe oplossingen en sla bruggen tussen verschillende sectoren.

Je vindt ons TNO team van experts in stand nummer 4.

Laat je verder inspireren

2 resultaten, getoond 1 - 2

Hoe Social XR (Extended Reality) afstanden verkleint

Informatietype:
Artikel

Social XR (Extended Reality) is onze levens nu al aan het veranderen. Het combineert alledaagse tech om een inclusieve & sociale realiteit neer te zetten.

Extended reality: de opvolger van Zoom en Teams

Informatietype:
Insight
2 oktober 2020
Extended reality gaat verder dan digitaal vergaderen. Hierbij lopen echte en virtuele wereld in elkaar over. Gaan we straks virtueel op vakantie? Lees verder.