Informatietype:
Evenement
Thema:
Duurzame ondergrond
Unit:
Energy & Materials Transition

Versnellen innovatie boven en onder de grond

Op 26 januari 2023 organiseren TNO, GeoBusiness Nederland en Deltares in samenwerking met Ruimteschepper een middagsymposium in Utrecht over het versnellen van innovatie boven en onder de grond.

Startdatum:
Tijd:
12:30 -
Locatie:
TNO Utrecht, Princetonlaan 6, Science Park, Utrecht

Samenwerking met MKB

Centraal staat de samenwerking tussen MKB en de grote kennisinstituten. De noodzaak voor een goed partnerschap is groter dan ooit om de ontwikkelingen op het gebied van, onder andere, duurzaamheid, energietransitie en tekort aan grondstoffen te versnellen. Belangrijkste doel van de dag is om elkaar beter te leren kennen, het verschil in cultuur tussen ondernemers en onderzoekers te overbruggen en gezamenlijk de maatschappij (overheden, burgers, instellingen, etc) beter te bedienen.

Programma

Na een kort welkom en toelichting op de taakstelling van Toegepaste Onderzoek Organisaties (TO2) start het programma met een key-note lecture van Ron Looij (gemeente Utrecht) over hoe innovatie en Geo-Informatica een sleutelrol speelden bij het succes van de organisatie van de Vuelta in Nederland.

Daarna staan drie presentaties op de agenda. In elke presentatie wordt een voorbeeld behandeld over hoe, en met welke resultaten, MKB en kennisinstellingen samenwerken, met onder andere Bob Wind (Geomaat).

De middag wordt afgesloten met een paneldiscussie waarbij het overbruggen van de verschillen tussen MKB en kennisinstellingen centraal staat. Er is voldoende tijd in het programma opgenomen om te netwerken en elkaar beter te leren kennen.

Laat je verder inspireren

17 resultaten, getoond 1 - 5

Bodemdaling in Nederland

Informatietype:
Artikel

Welke processen veroorzaken bodemdaling, wat is de mate van daling, hoeveel broeikasgas komt hierbij vrij en hoe kunnen we voorspellen hoeveel daling er (nog) op zal treden?

Verduurzaming van de ondergrond

Informatietype:
Artikel

Binnen TNO is de Geologische Dienst Nederland georganiseerd als kenniscentrum van de ondergrond. Met een zeer moderne publieke informatievoorziening, onderzoek en technologie dragen we bij aan een duurzaam Nederland.

Adviesgroep economische zaken (AGE)

Informatietype:
Artikel
De TNO Adviesgroep economische zaken geeft wetenschappelijk inzicht en advies over verantwoord en efficiënt gebruik van de diepe ondergrond.

Geo data en IT

Informatietype:
Artikel
Geo Data & IT maakt datasets met ondergrondgegevens digitaal toegankelijk voor bijvoorbeeld planontwikkeling, beleidsvorming en wetenschappelijk onderzoek.

Toegepaste geowetenschappen

Informatietype:
Artikel
De expertisegroep Toegepaste geowetenschappen combineert kennis en ervaring rondom de inzet van duurzame energiebronnen, zoals aardwarmte en CO2-opslag.