Informatietype:
Evenement
Thema:
Duurzame ondergrond
Unit:
Energy & Materials Transition

Versnellen innovatie boven en onder de grond

Op 26 januari 2023 organiseren TNO, GeoBusiness Nederland en Deltares in samenwerking met Ruimteschepper een middagsymposium in Utrecht over het versnellen van innovatie boven en onder de grond.

Startdatum:
Tijd:
12:30 -
Locatie:
TNO Utrecht, Princetonlaan 6, Science Park, Utrecht

Samenwerking met MKB

Centraal staat de samenwerking tussen MKB en de grote kennisinstituten. De noodzaak voor een goed partnerschap is groter dan ooit om de ontwikkelingen op het gebied van, onder andere, duurzaamheid, energietransitie en tekort aan grondstoffen te versnellen. Belangrijkste doel van de dag is om elkaar beter te leren kennen, het verschil in cultuur tussen ondernemers en onderzoekers te overbruggen en gezamenlijk de maatschappij (overheden, burgers, instellingen, etc) beter te bedienen.

Programma

Na een kort welkom en toelichting op de taakstelling van Toegepaste Onderzoek Organisaties (TO2) start het programma met een key-note lecture van Ron Looij (gemeente Utrecht) over hoe innovatie en Geo-Informatica een sleutelrol speelden bij het succes van de organisatie van de Vuelta in Nederland.

Daarna staan drie presentaties op de agenda. In elke presentatie wordt een voorbeeld behandeld over hoe, en met welke resultaten, MKB en kennisinstellingen samenwerken, met onder andere Bob Wind (Geomaat).

De middag wordt afgesloten met een paneldiscussie waarbij het overbruggen van de verschillen tussen MKB en kennisinstellingen centraal staat. Er is voldoende tijd in het programma opgenomen om te netwerken en elkaar beter te leren kennen.

Laat je verder inspireren

37 resultaten, getoond 1 - 5

Hoe beschermen we onze onderzeese infrastructuur? Industrie experimenteert veiligheidssystemen voor kust van Scheveningen

Informatietype:
Nieuws
13 juni 2024
De dreiging van sabotage en digitale aanvallen op deze kabels en pijpleidingen is reëel en urgent. Samenwerking met de defensie-industrie is essentieel om deze dreiging het hoofd te bieden.

TNO ontwikkelt detectiesysteem ter bescherming kabels en pijpleidingen op zeebodem

Informatietype:
Nieuws
6 juni 2024

Nederlandse tarief voor stadsverwarming: meer dan elders

Informatietype:
Insight
29 maart 2024

Bron van stikstof en fosfor in zeekleigebieden niet altijd duidelijk

Informatietype:
Nieuws
25 maart 2024

Nationaal advies: aanpak van funderingsproblematiek in Nederland

Informatietype:
Nieuws
4 maart 2024