Informatietype:
Evenement
Thema:
Duurzame ondergrond
Unit:
Energy & Materials Transition

Versnellen innovatie boven en onder de grond

Op 26 januari 2023 organiseren TNO, GeoBusiness Nederland en Deltares in samenwerking met Ruimteschepper een middagsymposium in Utrecht over het versnellen van innovatie boven en onder de grond.

Startdatum:
Tijd:
12:30 -
Locatie:
TNO Utrecht, Princetonlaan 6, Science Park, Utrecht

Samenwerking met MKB

Centraal staat de samenwerking tussen MKB en de grote kennisinstituten. De noodzaak voor een goed partnerschap is groter dan ooit om de ontwikkelingen op het gebied van, onder andere, duurzaamheid, energietransitie en tekort aan grondstoffen te versnellen. Belangrijkste doel van de dag is om elkaar beter te leren kennen, het verschil in cultuur tussen ondernemers en onderzoekers te overbruggen en gezamenlijk de maatschappij (overheden, burgers, instellingen, etc) beter te bedienen.

Programma

Na een kort welkom en toelichting op de taakstelling van Toegepaste Onderzoek Organisaties (TO2) start het programma met een key-note lecture van Ron Looij (gemeente Utrecht) over hoe innovatie en Geo-Informatica een sleutelrol speelden bij het succes van de organisatie van de Vuelta in Nederland.

Daarna staan drie presentaties op de agenda. In elke presentatie wordt een voorbeeld behandeld over hoe, en met welke resultaten, MKB en kennisinstellingen samenwerken, met onder andere Bob Wind (Geomaat).

De middag wordt afgesloten met een paneldiscussie waarbij het overbruggen van de verschillen tussen MKB en kennisinstellingen centraal staat. Er is voldoende tijd in het programma opgenomen om te netwerken en elkaar beter te leren kennen.

Laat je verder inspireren

30 resultaten, getoond 1 - 5

GEMINI: slim managementsysteem voor aardwarmte-installaties

Informatietype:
Insight
30 november 2023
Geothermie is volop in beeld als duurzame energiebron in de strijd tegen klimaatverandering, waarbij brede toepassingsmogelijkheden al binnen enkele jaren realiteit kunnen zijn.

Consortium met TNO op zoek naar overblijfselen steentijd in Noordzeebodem

Informatietype:
Nieuws
9 november 2023

TNO-studies over potentieel geothermie vinden weg naar kunstgalerie in Turijn

Informatietype:
Insight
21 september 2023

Ondersteuning gemeenten om warmtetransitie te realiseren

Informatietype:
Insight
13 september 2023

Geothermie en seismologische monitoring

Informatietype:
Insight
12 september 2023