Innovatie in zonne-energie technologie

Thema:
Zonnetechnologie
15 april 2021

In de podcastserie ‘Zonpositief’ delen TNO met partners hun kennis over de ontwikkelingen en impact van zonne-energie. In aflevering 3 gaan Daniël Kuijk van zonnepanelenfabrikant Energyra en Arthur Weeber van TNO in gesprek over de technologie van zonne-energie.

Lange tijd werd technologieontwikkeling in zonne-energie vooral gedreven door hoger rendement en lage kosten. Waar staan we nu op dat vlak? Wat is er nog nodig op technologisch gebied en wat is het maximaal te behalen rendement? Met welke technologische ontwikkelingen kunnen we zonne-energie optimaal integreren in de omgeving? Hoe zit het met de levensduur en het design voor recycling van zonnepanelen? Welke rol speelt Nederland in innovatie en in de industrie voor zonne-energietechnologie?

Beluister deze aflevering

Luister ook naar de podcasts over zonne-energie Betaalbare zonne-energie op elk oppervlak en Zonne-energie hoe en waar: we hebben keus.

Beluister hier al onze vorige podcast afleveringen

Laat je verder inspireren

12 resultaten, getoond 1 t/m 5

Productie van zonnepanelen terug naar Europa

Informatietype:
Webinar
21 november 2023
1 aflevering
Dit is de tijd om innovatieve zonne-energie technologie in Nederland en Europa te gaan produceren. Ontdek in deze webinar de kansen voor verduurzaming en werkgelegenheid in de gebouwde omgeving.

Productie van zonnepanelen terug naar Europa

Informatietype:
Artikel

Zonpositief

Informatietype:
Podcast
21 augustus 2023
4 afleveringen

Angèle Reinders nieuwe directeur Solliance

Informatietype:
Nieuws
1 februari 2023

Rendement van 30% bereikt met vier terminal perovskiet-silicium pv-tandemcellen

Informatietype:
Nieuws
26 september 2022