
Innovatie in zonne-energie technologie
In de podcastserie ‘Zonpositief’ delen TNO met partners hun kennis over de ontwikkelingen en impact van zonne-energie. In aflevering 3 gaan Daniël Kuijk van zonnepanelenfabrikant Energyra en Arthur Weeber van TNO in gesprek over de technologie van zonne-energie.
Lange tijd werd technologieontwikkeling in zonne-energie vooral gedreven door hoger rendement en lage kosten. Waar staan we nu op dat vlak? Wat is er nog nodig op technologisch gebied en wat is het maximaal te behalen rendement? Met welke technologische ontwikkelingen kunnen we zonne-energie optimaal integreren in de omgeving? Hoe zit het met de levensduur en het design voor recycling van zonnepanelen? Welke rol speelt Nederland in innovatie en in de industrie voor zonne-energietechnologie?
Beluister deze aflevering
Luister ook naar de podcasts over zonne-energie Betaalbare zonne-energie op elk oppervlak en Zonne-energie hoe en waar: we hebben keus.
Beluister hier al onze vorige podcast afleveringen
Neem contact met ons op
Laat je verder inspireren
Angèle Reinders nieuwe directeur Solliance
Angèle Reinders, hoogleraar van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e), is benoemd tot nieuwe directeur van Solliance. Reinders gaat leiding geven aan de nieuwe brede focus van het Nederlands/Vlaamse/Duitse samenwerkingsverband op het gebied van zonne-energie.


Rendement van 30% bereikt met vier terminal perovskiet-silicium pv-tandemcellen
TNO, TU Eindhoven, imec en TU Delft, partners in Solliance, hebben de krachten gebundeld om de conversie-efficiëntie van tandemzonnecellen verder te verhogen tot voorbij de grenzen van de huidige commerciële fotovoltaïsche (pv) modules.


Waarom Europa zijn eigen zonnepanelen moet gaan produceren
De meeste zonnepanelen komen uit China. Tijd om de productie van zonnepanelen terug naar Europa te halen. Met slimme oplossingen van TNO.


Zonpositief webinars
Bekijk 4 webinars over zonne-energie: zonne-energie op weg naar impact, innovaties in zonne-energie-technologie en betaalbare zonne-energie van elk oppervlak.
Nieuwe silicium zonnecellen

