Innovatie in zonne-energie technologie

Thema:
Zonnetechnologie
15 april 2021

In de podcastserie ‘Zonpositief’ delen TNO met partners hun kennis over de ontwikkelingen en impact van zonne-energie. In aflevering 3 gaan Daniël Kuijk van zonnepanelenfabrikant Energyra en Arthur Weeber van TNO in gesprek over de technologie van zonne-energie.

Lange tijd werd technologieontwikkeling in zonne-energie vooral gedreven door hoger rendement en lage kosten. Waar staan we nu op dat vlak? Wat is er nog nodig op technologisch gebied en wat is het maximaal te behalen rendement? Met welke technologische ontwikkelingen kunnen we zonne-energie optimaal integreren in de omgeving? Hoe zit het met de levensduur en het design voor recycling van zonnepanelen? Welke rol speelt Nederland in innovatie en in de industrie voor zonne-energietechnologie?

Beluister deze aflevering

Luister ook naar de podcasts over zonne-energie Betaalbare zonne-energie op elk oppervlak en Zonne-energie hoe en waar: we hebben keus.

Beluister hier al onze vorige podcast afleveringen

Laat je verder inspireren

3 resultaten, getoond 1 t/m 3

Angèle Reinders nieuwe directeur Solliance

Informatietype:
Nieuws
1 februari 2023
Angèle Reinders, hoogleraar van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e), is benoemd tot nieuwe directeur van Solliance.

Rendement van 30% bereikt met vier terminal perovskiet-silicium pv-tandemcellen

Informatietype:
Nieuws
26 september 2022

Onderzoek nieuwe flexibele zonne-energiesystemen voor toepassing op zee gestart

Informatietype:
Nieuws
29 november 2021