De noodzaak van Social Extended Reality (XR) voor de maatschappij

10 mei 2021

De coronapandemie heeft ons perspectief voor altijd veranderd. Van de manier waarop we communiceren tot de manier waarop we werken. Van onze gedachten over reizen tot onze gevoelens over gezondheid en emotioneel welzijn. Nooit eerder hebben zoveel mensen zoveel tijd besteed aan communicatie op afstand - en nooit eerder werden de grenzen van die communicatie op afstand zo duidelijk.

Vrouw en kind experimenteren met Social Extended Reality (XR) brillen met verpleger ernaast

Maar als we de inzichten die we in deze uitdagende tijd hebben verzameld, gebruiken om ons te concentreren op een paar specifieke innovaties, kunnen we waarschijnlijk enkele van de andere grote maatschappelijke uitdagingen van onze tijd aanpakken. Zoals klimaatverandering en schaarste van hulpbronnen. Hoe? Door de Smart Society mogelijk te maken met het gebruik van XR-technologie. TNO werkt hier dagelijks aan en publiceert hier vandaag een paper over.

Lees alles over de baanbrekende XR-technologie voor een Smart Society

Download het paper.

TNO is klaar voor de volgende stap en wil spelers uit de industrie, netwerkaanbieders en overheden betrekken bij het realiseren van naadloze, realistische communicatie die een reële impact kan hebben op de wereld waarin we leven. Als we voet aan de grond willen krijgen in de communicatietechnologie van morgen, moeten onderzoeks- en technologieorganisaties, openbare instellingen en de particuliere industrie er vandaag samen aan werken.